|
|
Velioğlu takdir topluyor
Velioğlu takdir topluyor
Kısa bir süre önce Adapazarı Belediyesi Teknik İşler Başkan Yardımcılığına getirilen Metin Velioğlu, göreve hızlı başladı. Kısa bir süre önce göreve getirilmesini rağmen yaptığı çalışmalar ile takdir toplayan Velioğlu, çalışkanlığı ile herkesin dilinde. Özellikle işlerin daha seri ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi adına projeciler ve yapı denetim şirketleri ile seri toplantılar yapan Velioğlu'nun bu azmi kendisinin Adapazarı Belediyesi Teknik İşler Başkan Yardımcılığına getirilmesinin ne kadar doğru bir seçim olduğu yönündeki kanaatini hakim kılmış.
MHP'nin izleyip, dinleyen meclis üyeleri
Yerel seçimlerin ardından yeniden şekillenen İl Genel Meclisi'nin yeni üyeleri üç aydan bu yana meclis toplantılarında ilin sorunları ile ilgili çalışmalar yapıyor. Meclis toplantılarının üç aydan bu yana yapılmasına rağmen muhalefet arasında halen etkisini gösteremeyen isimler bulunuyor. AKP'li meclis üyelerinin çoğu sunduğu yararlı önergelerle gündemi belirleyerek, sorunların temeline inilmesini, vatandaş yararı gözetilmesini, kaynak üretimi ve kalkınmaya yönelik işlere imza atılmasını sağlıyor. DP, CHP ve SP'nin tek temsilcileri görüşlerini bildirerek yol haritası belirlenmesi konusunda görev yaparken, 13 kişilik MHP grubunun sessiz kalması dikkat çekiyor. MHP Grup Başkanvekili Salih Okutan ve Serdivan Meclis Üyesi Mustafa Alaf dışındaki Erdem Özbek, Burhan Girdap ve diğer üyelerin sadece meclisi toplantılarını izleyip, dinleyerek toplantıdan ayrılması dikkat çekiyor. Birçok konuda dahi oy kullanmayan MHP'li üyelerin bu tavrı dikkatlerden kaçmazken, "Biz daha yeniyiz, olacak az kaldı" diyerek neden katılımcı olamadıklarını anlatıyorlar. Ancak meclis dışında da MHP'li bazı meclis üyelerinin daire müdürleri ile bir araya gelerek yaptığı ricalarını fark eden AKP'liler ise, "Mecliste yeniler ama amaç başka olunca işlerini çok iyi yapıyorlar" yorumlarına neden oluyor.
AKP'li Süleyman Karakuş'a İl Yönetimi şakası
AKP Adapazarı İlçesi eski yönetiminde yer alan ve başarılı çalışmalarla dikkat çeken Süleyman Karakuş, önceki hafta gerçekleştirilen AKP Adapazarı İlçesi 1'nci Olağan Kongresi'nde, başkan seçilen Mutlu Işıksu'nun listesindeydi. Ancak seçimlerden önce seçim kurulunda yer alan Karakuş, yasa gereği listeden çekilmişti. Önceki gün gerçekleştirilen devir teslim töreninde ise eski ilçe başkanı Ali İhsan Yavuz, Süleyman Karakuş'a ışık yaktı. Süleyman Karakuş'a seslenen Yavuz, "Süleyman arkadaşımızın neden listeden ayrıldığını biliyorum. Çünkü il yönetiminde olmak istiyor" diyerek takıldı. Yavuz'un bu şakası ise partilileri güldürmeye yetti.
Fevzi Kılıç ne yapacak?
AKP İl Başkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala, Ali İhsan Yavuz'un yanı sıra aday olması beklenen Fevzi Kılıç'ın da çalışmalara başladığı öğrenildi. Söylenenlere göre tek liste çalışmaları başarılı sonuç vermeyince Kılıç'ın da kongrede aday olup olmayacağı merak konusu oldu. AKP Kulislerinde ise Kılıç'ın güçlü bir liste ile yüzde 99 aday olacağı konuşuluyor.
Halkın Sesi
Haşerelerle daha etkin mücadele şart
İlimizde son dönemde artan kene ısırması vakaları şikayete konu oldu. Gazetemizi arayan bir okurumuz, kenelere ve diğer haşarata karşı daha etkili mücadele edilmesi gerektiğini bildirdi. Okurumuz şunları dile getirdi: "İlimizde neredeyse her gün yeni bir kene vakasının yaşandığını duyuyoruz. Keneler artık sadece ormanlarda değil, şehir merkezinde de ortaya çıkmaya başladı. Gündelik hayatımızda artık aklımızda hep kene var. Piknik alanlarının dışında en küçük bir yeşillik alanda bile kene ısıracak mı diye tedirginlik yaşıyoruz. Kenelerle etkin bir şekilde, biyolojik ve gerekiyorsa ilaçla mücadele şart. Yetkililer artık kene olaylarının önüne geçmelidir."
Günün dedikodusu
İhaleyi kaybedince çılgına döndü
İlimizin tanınmış işadamları arasında yer alan bir kişinin yurt dışında girdiği bir ihaleyi kaybetmesi sonucunda sıkıntı yaşadığı ileri sürüldü. İddiaya göre, yurt dışında büyük bir firmanın ihalesine katılan şehrimizin tanınmış işadamı, şirket temsilcilerini bir aydan bu yana yurt dışındaki bu ihaleyle görevlendirmiş. Büyük masraflar eden iş adamı, ihalenin kaybedilmesi ile gönderdiği bu kişileri tepki gösterip, "Ben sizi oraya yolladım. Bir işi bitiremediniz" diye konuşmuş. Patrondan yedikleri fırça karşısında şok olan bu personeller ise bir araya gelerek istifa etme hazırlığındaymış. Şirket müdürünün ise başarılı bulduğu bu personelleri kaybetmek istememesinden dolayı bir yemek organize ederek, patron ve bu personelleri bir araya getirerek bahar havası estirmek istiyormuş.
Yazı Tarihi : 07 Haziran 2009 Pazar
|
Köşe Yazarları
TCMB DÖVİZ |
| |
ALIŞ |
SATIŞ |
| USD |
1.5033 |
1.5106 |
| EUR |
1.9179 |
1.9272 |
SAKARYA'DA HAVA |
Açık
|
19° |
Hissedilen : 19°
Nem Oranı : %94
Görüş : 9.99 km
|
| BUGÜN |
|
YARIN |
 |
|
 |
| Güneşli |
|
Güneşli |
| |
|
|
|
NÖBETÇİ ECZANELER |
|
Şentürk Eczanesi
Atatürk Bulvarı 110/c
Tel : 2777973
Huzur Eczanesi
Kömür Pazarı No:38
Tel : 2715529
Şifa Eczanesi
İzmit Cad. Sağlık Sok. No:1
Tel : 2753064
|
|