Anasayfa
Perde Arkası
Spor
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Email Üyeliği
Haber Arşivi
Sakarya Yenihaber Künye
İletişim
Email Listemize üye olun, haberler ayağınıza gelsin
Yuxek Web Tasarım - Programlama
Hasan KURTİÇ
hasankurtic@sakaryayenihaber.com
Hasan KURTİÇ

İkinci üniversite şart!

Bu yazıyı yazdırmak için tıklayın..
Bu yazıyı arkadaşınızda göndermek için tıklayın..
Bu yazı hakkında yorum yazmak için tıklayın..
İki yıl öncesine kadar, "Sakarya'da son 20 yılda en doğru, en iyi gelişme Sakarya Üniversitesi ve 1. Organize Sanayi Bölgesi'dir!" diyordum.
Ama, iki yıldır duraksadım; çünkü, Türkiye'de ve Sakarya'da bence artık akademik dünya, "Yüzde yüz özerk!" değil.
Kimse bana kem küm etmeye uğraşmasın. "YÖK ve üniversite yönetimleri baskı altında değil! Üniversite özerktir! Bütün siyasi iktidarlara olduğu gibi, günün iktidarına karşı da özerk tavrımızı sürdürüyoruz!" lafları beni kesmez.
Rektör seçimi 2010 sonu. Özerkliği somut örnekle o gün veririm. Hatta, adaylar belli olsun, KÖŞK kimi Rektör yapacak, belki O'nu da veririm. Yetmez, kim hangi koltuklara uzanacak mutlaka izlerim. Günümüzde İŞ bu kadar ucuz!
Ozanlar'daki Fakülte, yani 70 yıllardan beri SAÜ içindeyim. Serdivan Kampüsü'nü en ilkel günlerinden bilirim. Bugün Sakarya Türkiye'nin gurur duyulacak en güzel üniversite kampüslerinden birisi oldu.
Ama, benim aklım artık bina istemiyor. Nitelikli, kapışılan mezun öğrenci istiyor. Tasam bu! 20 yıllık bir üniversitede 55 bin öğrenci olur mu?
Yeni bir tek Hukuk Fakültesi kurulacak. Var olan 2 fakülte, ikiye bölünürse; YENİ 4 fakülte olur mu? 2'yi 2'ye böl 4; 1 yeni ekle; 5 Yeni olur mu?
Ne profesörüm, ne de akademisyen; SAÜ'de kulağımla duydum, şu gün bile SAÜ'nün bir çok bölümüne nitelikli akademisyen bulamıyoruz! Onun için de 54. sıradayız!
Çözüm??? Akademik değil, bizimki sokak görüşü; SAÜ, kontrol edilebilir nitelikli gelişmeye yoğunlaşmalı. Öğrenci sayısı değil, öğrenci niteliğinin artışı hedef olmalı.
Sakarya, dev bir "Üniversiteler-Okullar Şehri!" MARKA olabilir. Bu nedenle, hemen şimdi, özel veya kamu, İkinci Üniversite şart!



Ve, Şubat da umutsuz geçti!!!

Evet, DA'yı ayrı yazdım. "De, da, dahi!" anlamı katsın diye. "Önceki aylar, yıllar gibi, Şubat da boş geçti !" demek meramım.
Şehrime, ülkeme, insanlığa sorumluluk yanlışı yapmamak için deli gibi gezer, okurum.
Ülkemde de, şehrimde de işler pek iyi gitmiyor. Siyaset, iktidar hırsıyla sürekli gerginlik yaratıp, insanlara ekmeği unutturuyor, o ayrı. Sakarya'da kaç yıldır işsizliğe ve ekonomik çöküntüye çözüm olacak yeni bir yatırım yok!
Şehrin göbeğinde; halka, yani kamuya ait, avuç içi yerler bile ranta peşkeş çekildi, çekiliyor, çekilecek! Şehrin rant göbeğinde dönenip duruluyor.
En düzgün, en güçlü-kişilikli insanlar, kurumlar, siyasi oluşumlar bile,
"Aman beni de fişlemesinler!" der gibi, sustu. Yetmedi; eteğe tutunmalar oldu.
Bir kişi çıksın; Toyota ve 1.OSB'den başka, son 20-25 yılda, işsizliğe ve ekonomiye görünür katkı sağlayan dişe dokunur bir tek yatırım söylesin?
Ki, üstüne; 1.OSB'de 3 fabrikalı Toprak Holding çöktü. Donatım bitirildi. Şeker Fabrikası ve Panko borç batağında. TÜVASAŞ, EUROTEM kucağında!
Hasarlı Binalar ise ayrı bir dram. 17 Ağustos 1999; 11 Yıl geçti! Katrilyon harcanmış; nereye? Şehrin Vitrinine; ana caddelere. Hasarlı Tabutluklar?
"Konuşanın sesi kısılır, fişleniriz!" İyi de; korkunun ecele faydası var mı?
Yazı Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma

Köşe Yazarları

TCMB DÖVİZ

  ALIŞ SATIŞ
USD 1.5033 1.5106
EUR 1.9179 1.9272

SAKARYA'DA HAVA


Açık

19°

Hissedilen : 19°
Nem Oranı : %94
Görüş : 9.99 km

BUGÜN YARIN
Güneşli Güneşli
   

NÖBETÇİ ECZANELER

Şentürk Eczanesi
Atatürk Bulvarı 110/c
Tel : 2777973
Huzur Eczanesi
Kömür Pazarı No:38
Tel : 2715529
Şifa Eczanesi
İzmit Cad. Sağlık Sok. No:1
Tel : 2753064