54 Yıl…

Sakaryaspor’un bugün 54’ncü kuruluş yıl dönümü…

28 Mayıs Salı günü, Karagümrük’e 2-0 yenilerek bir kez daha şampiyon olamadık. Şarkıdaki gibi; payımıza düşen yine hüsran yani…

Plaka dakikamızda, Sakarya’da olsun, deplasmanda olsun tribünlerimiz bütün ülkeye ışıklar saçıyor. Tribünlerimiz cüssesiyle, şovlarıyla ülkede gündem şampiyonu! sosyal medyada trend topic oluyor. Ancak maçlar maalesef 54.dakikada bitmiyor,90+ da bitiyor. Tribünlerden gol atılamıyor. Bir sezon bitiyor, hemen yenisi başlıyor. Hep hüsran! Hep hüsranla mı yaşayacağız peki?

Başkanından yönetimine, malzemecisinden doktoruna, teknik adamından futbolcusuna, tribününden Tatanga’sına, gazetecisinden yazarına hiç ayrımsız söylüyorum; Bu kafada devam edersek ne yazık ki bu seferki de, sonuncusu olmayacak hüsranların.

Demem o ki; hazır plaka yılımızdayız, baştan aşağıya, röntgeninden ultrasonuna, MR’ına bir muayeneye olalım. Yoksa hızla koşuyoruz yaşamın sonuna. İnsanlar ölür, kurumlar ölmez, Sakaryaspor ilelebet yaşar demeyin! Yaşar inşallah da; Her sene, bir iki kulüp gözlerimizin önünde batıyor.

Geriye dönüp baktığımızda sonuçlar ne yazık ki çok acı! 30 yıl önce aşkımız çok büyükmüş, ama biz, son 30 yıldır bu aşkı çok küçültmüşüz, ona bayağı bir ihanet etmişiz.

1965’ta başlayan maceramızda 1980-1990 sezonları arası tam 8 sezon, o zaman ülke futbolunun en üst ligi olan 1.Lig’ deyiz. Sadece bir sezon düşmüşüz hemen çıkıp ardından bir de Türkiye/Federasyon Kupasını almışız.

Tuncer Tepe’nin, Erkan Etçioğlu’nun, Aydın Zengin’in ,Tuna’ların, Coşkun’ların, Oğuz’ların, Aykut’ların bu şehre yaşattığı 10 altın yıl işte. Bu yıllarda altyapımızdan çıkmış öz Sakaryalı 7 çocuğumuz, aynı anda A Milli takımın ilk on bir oyuncusu olmuş, hatırlar mıyız?

Ya 1990’da başlayıp 2019’a uzanan 30 yıl! 99’da,2004 ve 2006’da sadece 3 yılda şampiyon olmuşuz 1.Lig/Süper Lige çıkmışız, ama üçünde de aynı yıl düştüğümüz için topu topu sadece 3 yıl en üst Lig de oynamışız. Çoğunlukla (Süper Lig altı) 1.Lig, 2.Lig, ve 3.Lig’de geçmiş koca 30 yıl!

54 koca yılın maalesef 11 sezonun da en üst ligde olabilmiş şehrimizin takımı. Sivas’ları, Konya’ları bugün itibariyle, maalesef bizden çok daha fazla zamanlardır Süper Lig’de maçlarına çıkıyor. Bir ilçe takımı, Akhisar Belediye son 7 sezonda Süper Lig’de oynadı, Türkiye kupası, Süper Kupa kaldırdı, ikincilerini finalde kaybetti. Yine bir ilçe takımı Alanya Süper Lig’de kalıcı olma yolunda.

Son 30 yıldır kaç başkan, kaç yönetici geldi geçti? Her sene dışarıdan kaç futbolcuyu, kaç milyonlara transfer ettik. 30 yılda harcanan para ,reel değerle katrilyona ulaşmış mıdır? Son otuz yılda A milli takıma yükselebilen, öz Sakaryalı 5 oyuncumuz var mıdır? Rüstemler Tesisi dışında, prefabrik olmayan, çatılı, bir göz odası olan bir tesis yapabilmiş miyiz? Uzayıp gidiyor bu sorular…

Son otuz yıldır, aşkımıza ihanet ediyoruz! Mirasyedilik kaç nesil sürecek, hep sürebilir mi?

Israrla aynaya bakmaktan kaçınarak, bir arpa boyu gidemiyoruz işte.

Bardağın dolu tarafından bakarak, son 30 yıldaki başarısızlıklara rağmen, ülke futbol medyasındaki, futbol seyircisindeki havamız, sempatimiz, gündem oluşlarımız, hala, fazlasıyla devam ediyor. Bu hava, sempati, son 30 yılın birçok başarılı takımında da yok. Biz de hala var!

O zaman artık hep beraber, uzun uzun bir aynaya bakalım, silkinip kendimize gelelim. İhanete, mirasyediliğe son verelim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erdem Yıldırım - Mesaj Gönder

# yıl

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler