Cezaevi olayında son dakika: İntihar değilmiş

Ferizli Cezaevi'nde 1 mahkumun öldüğü, 1 mahkumun ise yaralandığı olayların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı...

Azim ÇELİK / Sakarya Yenihaber

Ferizli L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen 2 ayrı olayda 1 mahkum ölmüş, 1 mahkum ise yaralanmıştı.

'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan tutuklu bulunan 25 yaşındaki K.G, cezaevi banyosunda ayakkabı bağcıklarıyla kendisini asarak yaşamına son verdi.

Bu olaydan sadece dakikalar sonra ise farklı bir koğuşta "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürme" suçundan tutuklu bulunan 26 yaşındaki S.G, balkondan aşağıya düşerek yaralandı.

Olayların ikisi de ilk tespitlerde "intihar" olarak değerlendirilmiş, tüm yayın organlarında bu şekilde yayınlanmıştı.

Konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kurduğu inceleme ekibi, cezaevi ve etrafında araştırma yaparak bir ön rapor hazırladı.

Yapılan incelemelerde, intihar eden K.G'nin akşam saatlerinde yalnız olarak banyoya girdiği belirlendi. Ölen şahsın, burada kendi ayakkabısından çıkardığı çıkardığı bağcıklarla intihar ettiği değerlendiriliyor.

Balkondan düşerek yaralanan S.G'nin olayında ise intihar vakasına işaret eden herhangi bir bulguya rastlanmadı. Alınan son bilgiye göre, S.G'nin cezaevindeki sayıma gittiği sırada balkonda dengesini kaybederek korkuluklar üzerinden aşağıya düştüğü ihtimali üzerinde duruldu.

K.G'nin SAÜEAH Korucuk Otopsi Merkezi'ndeki otopsi işleminin tamamlandığı ve cenazenin aileye teslim edildiği öğrenildi. Herkesin konuştuğu olayla ilgili bilgiler, savcılığın yürüttüğü soruşturma sonunda kesinleşecek.

Sakarya Yenihaber

08 Kas 2019 - 12:03 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.