Kuş serisi otomobilleri çalan çete çökertildi!

Kocaeli’de kuş serisi olarak bilinen 42 otomobili çalan, çete Sakarya'da da düzenlenen operasyonla çökertildi

Kocaeli’de 2017-2019 yılları arasında meydana gelen çok sayıda otomobilhırsızlığı olayları sonrasında Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri inceleme başlattı. Hırsızlık olayları nedeniyle mağdur olan 65 kişinin şikayetleri sonrası inceleme başlatan ekipler, kuş serisi olarak bilinen eski model otomobilleri çalan şahısları, hırsızlık olaylarında kullandıkları araçlarla tespit etti.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin sonucunda örgüt lideri V.K.’nin (25) benzer suçtan cezaevinde olduğunu belirleyen ekipler, şüphelinin tutuklu olduğu Kandıra cezaevinden izne çıkacağı gün şahsı cezaevi önünde kardeşi M.A.K. (23) ve yanındaki 2 kişiyle birlikte gözaltına aldı. Şahısların gözaltına alınması sonrasında ekipler, İstanbul, Rize ve Sakarya’da yaptıkları eş zamlı operasyonlarda ise çete üyesi 7 kişiyi daha gözaltına alarak Kocaeli’ne getirdi.

Suç makineleri çaldıkları otomobilleri aynı gün başkasına sattı

Emniyette haklarında inceleme yapılan şahıslardan suç örgütü lideri olan V.K.’nın aynı suçtan 6 aydır cezaevinde olduğu ve 10 ayrı suç kaydının olduğu, kardeşi M.A.K.’nin 9, diğer şüphelilerin ise çok sayıda suç kayıtlarının olduğu belirlendi. Şüphelilerin incelemelerinde çalacakları otomobillerin bulunduğu yerlerde bir gün önceden keşif yapıp daha sonra başka bir araçla gelerek otomobilleri çaldıktan sonra aynı gün hurda araçların şase numaralarını takarak ile hızlıca otomobilleri başkasına sattıkları belirlendi.

Çete üyeleri adliyeye otomobiller sahiplerine teslim edildi

Emniyette işlemleri tamamlanan 11 şüpheli, haklarında hazırlanan 65 suç dosyası ve “Suç örgütü kurmak, örgütlü otomobil hırsızlığı yapmak, nitelikli dolandırıcılık ile resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla geniş güvenlik önlemleri arasında Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Çalınan 42 otomobilin tamamı ise emniyet otoparkına çekilerek sahiplerine teslim edildi. Uzun süre sonra otomobillerine kavuşan mağdurlar ise polis ekiplerine teşekkür etti.

İhlas Haber Ajansı

08 Eki 2019 - 12:30 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.