Lastik fabrikası davasında karar çıktı!

Arifiye'deki lastik fabrikasında Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın öldüğü olaya ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme Sedat U.'ya 3 ayrı suçtan 19 yıl hapis cezası verdi.

sakaryayenihaber.com -

13 Kasım 2018'de Arifiye'deki bir lastik fabrikasında yaşanan olayda Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, fabrikada işçi olarak çalışan Sedat U. ile yaşanan arbede sırasında kendi tabancasıyla başından vurulurken, sendikanın Sakarya şubesi mali sekreteri Mustafa S. ile fabrika temsilcisi Osman B. ise yaralandı.

Olayın ardından tutuklanan Sedat U. ile, Sedat U.'ya yönelik saldırıda isimleri geçen 7 kişinin yargılanması Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Daha önce karara çıkması beklenen dava koronavirüs salgını dolayısıyla iki kere daha ertelenmişti. Duruşmaya tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katılırken, tutuklu bulunan S.U. bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Karacan ailesinin avukatı daha önceki beyanlarının tekrar ettiğini söylerken, tutuksuz sanıklarda önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek beraatlerini istediler. Tutuklu sanık S.U. ise yazılı savunmasını tekrar ettiğini dile getirerek, “İddianamede silahın ateşleme olayının yaşandığı an ile benim dışarı çıktığım an arasında 3 saniye süre vardır. Bu konuda avukatın beyanlarını kabul etmiyorum. 3 saniyede böyle bir eylemin yapılıp yapılamayacağını sizin takdirinize bırakıyorum. Telefonumu kendim vermedim. Genel başkanın söylemesi üzerine döve döve aldılar. Hiçbir zaman farklı ifade vermedim. Ne yaşadıysam onu anlattım. Deliller toplandıktan sonra ifade değiştirmiş değilim. Olaya beni zorla çekmişlerdir. Avukatlarım gerekeni açıklayacaklardır. Takdiri size bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, S.U.’yu maktul Karacan’ı kasten öldürme suçundan haksız tahrik indirimi uygulayarak 12 yıl 6 ay, 2 kişiye yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan haksız tahrik indirimi uygulayarak 3 yıl 9 ay ve ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis ile 50 gün adli para cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına hükmetti.Yargılanan 7 sendikacıya da kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 3'er yıl 4 ay hapis cezası verildi.

SAVCI BU CEZALARI İSTEMİŞTİ

Cumhuriyet savcısı, sanık Sedat U. hakkında maktul Karacan'a yönelik "kasten öldürme" suçundan "haksız tahrik" indirimi uygulanarak 12 yıldan 18 yıla kadar, olayda 3 kişiye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan haksız tahrik indirimi uygulanarak 6 yıl 9 aydan 33 yıl 9 aya kadar, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası, "nitelikli yağma" suçundan ise beraatini istedi. Osman B., Mustafa S., Ersoy A., Ahmet S., Ersin Ö., Ömer G. U. ve Tuna Y. isimli tutuksuz 7 sanığın hakkında ise tutuklu sanık Sedat U.'a yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4'er yıldan 14'er yıla hapis cezası isteyen cumhuriyet savcısı, "nitelikli yağma" suçundan ise sanıkların beraatini talep etti.

Sakarya Yenihaber

#

14 Tem 2020 - 15:14 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.