O patlama, Hendek'teki patlamayı hatırlattı!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta havai fişek deposu olduğu öne sürülen depoda şiddetli bir patlama yaşandı. Meydana gelen patlamada çok sayıda kişi hayatını kaybederken, patlama geçtiğimiz ay Hendek'te bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayı hatırlattı.

O patlama, Hendek'teki patlamayı hatırlattı!
O patlama, Hendek'teki patlamayı hatırlattı!
Video için play'e tıklayın

sakaryayenihaber.com -

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un liman bölgesinde bulunan bir depoda şiddetli bir patlama meydana geldi. Lübnan Sağlık Bakanı Hassan Hamad yaptığı açıklamada, patlama sonucu en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 500'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Patlamada 2 Türk vatandaşının da hafif şekilde yaralandığı aktarıldı. Lübnan Başbakanı Hassan Diab, patlama sonucu hayatını kaybedenler için Çarşamba gününün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun'nun çağrısıyla Lübnan Yüksek Savunma Konseyi'nin Cumhurbaşkanlığı konutu olan Baabda Sarayı'nda acil toplandığı aktarıldı.

KKTC'DEN DE HİSSEDİLDİ

Yerel kaynaklar patlamanın havai fişek deposunda meydana geldiğini belirtirken, Lübnan İç İstihbarat Servisi Başkanı Abbas İbrahim patlamanın daha önce el konulan patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda gerçekleştiğini açıkladı. Patlamanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) de hissedildiği ifade edildi.

HENDEK'İ HATIRLATTI

Öte yandan Beyrut'ta meydana gelen patlama geçtiğimiz 3 Temmuz'da Hendek'te bulunan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasındaki patlamayı akıllara getirdi.

04 Ağu 2020 - 23:22 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.