sakaryayenihaber.com -
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çarşı ve mahalle bekçilerine katılan 168 yeni bekçi ay başında göreve başladı.
Adapazarı, Serdivan ve Erenler'in yanı sıra Ferizli, Geyve, Kocaali, Karapürçek, Akyazı, Hendek, Karasu ve Pamukova'da da sayıları artırılan bekçiler görevlerine kararlı bir şekilde devam ediyor.
Suçların önlenmesi amacıyla gece saatlerinde iş yerleri ve çevrelerini kontrol eden, şüpheli şahısların GBT'lerini (Genel Bilgi Tarama) yapan bekçiler bu sıralar yeni bir görev de üstlendi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan iş yerlerini denetleyen bekçiler, olağan dışı durumlarda polis ekiplerine bilgi veriyor.
İlçelerde de sayıları artmaya başlayan bekçilerin kendilerine güven verdiğini belirten vatandaşlar da, geceleri artık daha rahat olduklarını kaydediyor.
Sakarya Yenihaber
Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2020, 17:34