Biz bu devletin her şeyine karşıyız!

Tarihini tam olarak hatırlamıyorum. Kavaklar Caddesinin bulvar yönünden karşıya, AKM tarafına geçmek için bir gurup insanla yeşil ışığın yanmasını bekliyordum.

Tam karşımda iki tanıdık sima ışığın rengine aldırmazdan gelerek, araçların arasından tehlikeli bir biçimde bulunduğum yöne geçtiler.

Kurallara uyarak, yeşil ışığın yanmasını bekleyen benimde aralarında bulunduğum bir grup insanın orada neden beklediklerine aldırış bile etmediler.

Trafik kurallarını hiçe sayarak, üstelik bekleyenlere de saygısızlık ederek hareket eden bu iki kişiyi, birazda tanıdığımdan olacak ki, laf atarak durmalarını sağladım.

Her ne kadar kurallara uymamaları, hele trafik gibi hata kabul etmeyen bir kural hatası yapmalarına şaşırmış olsam da, o an aklımda tek bir soru vardı ve onu sormak istiyordum sadece.

Sorum gayet basit ve anlaşılır bir soruydu.

Biryandan da soruma verecekleri cevabı çok merak ediyordum.

Kısa bir hoş-beşten sonra trafik lambalarını işaret ederek-göstererek “Bu lambalar size ne ifade ediyor” sorusunu sordum.

Kısa bir şaşkınlıktan sonra soruma verdikleri cevap çok enteresandı.

Açıkça böyle bir cevap verebileceklerini tahmin etmiyordum. Zira bu insanlar, soruma bilinçsizce, konuyla alakadar olmayan politik bir cevap vermişlerdi.

Trafik kurallarının evrensel kurallar olduğuna aldırış etmezden, (beklide bilmiyorlardı) “Biz bu devletin her şeyine karşıyız” cevabını adeta yüzüme yapıştırıp yollarına devam ettiler.

Her trafik sorunuyla karşı karşıya kaldığımda bu olayı hatırlarım.

Ve bu enteresan olayın üzerinden yaklaşık 10 yıl geçti.

Geçtiğimiz hafta bir yakınımı Sakarya doğum evinden almam gerekti. Sakarya Müftülüğü önünden bulvar yönüne doğru araçla hareket ettiğimde, mantık dışı bir trafik yoğunluğuyla karşı karşıya kaldım.

Güzergâhtaki tüm sürücülerin abartısız elleri araç kornalarında.

Adeta birilerine isyan ediyorlar. İnsanlarda oluşan isyanın nedenini merak ettim. Bu isyan ve asabilik normal gelmiyordu çünkü bana.

Tahmini 300 metre uzunluğunda bir yolu 15 dakika da almamız, her şeyi açıklıyordu aslında.

Tam tren garının orada, duran trafikten de istifade ederek aracımdan indim.

Önümde ki toplu taşım araç (minibüs) şoförüne trafiğin neden ilerlemediğiyle ilgili birkaç soru sordum. Zira minibüs esnafları bu çileyi her zaman çekiyorlar.

10 metre önümüzde Cumhuriyet Polis Karakolunun tam karşısındaki araçları göstererek, işte bu sivil araçlar yüzünden ilerlemiyor diyebildi o yoğunlukta.

Sonradan öğreniyorum ki Cumhuriyet Polis Karakolunda işleri olan, sivil-resmi polis araçları yol kanarlarını park olarak kullanmaları nedeniyle trafiğin durmasına neden oluyorlarmış.

Kamuyu ve kamu düzenini sağlamakla görevli emniyet güçlerinin bu ve benzer kuralsızlıklar yapması son yıllarda alışkanlık haline geldi.

Yok mu Sakarya’da halkın haklarına saygı göstermesi ve kurallara en başta uyması gereken kamu görevlilerini denetleyecek kimse? Yoksa herkes mi bu ülkenin her şeyine, kanun ve kurallarına karşı gelmeyi alışkanlık haline getirdi!..

[email protected]

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Şerif Sarı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler