Bu fırsatlar tepilmemeli

Basın her koşulda olağandışı olan şeyleri haber yapar. Yapmalıdır da.

“Yollarda bugün trafik kazası olmadı sürücülerimiz mis gibi gidip geldi” şeklindeki bir haber okuyucunun da ilgisini çekmez zaten. Onun için olağandışı olan şeyleri haberleştirmek evladır.

İlla gazeteci de olmanız gerekmez. Beyaz bir pantolonda minnacık bir leke can sıkıcı olur. Onu hemen görürsünüz. Ya da koskoca bir tencere yemeğin içindeki tuzun fazla olması hemen dile getirilir.

Onun için basının genel olarak sorunlu şeyleri dile getirmesi yadırganmamalıdır.

Ancak olağanüstü şeyler her zaman olumsuz da değildir. Mesela bir enkazdan günler sonra canlı çıkarılan bir kişi herkesin ilgisini çeker. Yüzme sporunda elde edilen başarı yüzleri gülümsetir. Şehrin takımının transfer sorununun çözülmesi heyecan verici ve takip edilesidir.

Tüm bunları yapılırken aslında bir temel değer vardır: Benim bu yaptığım haberin topluma ne faydası var?

Aslında gazeteci bu sorunun cevabını bulduğunda okuyucu ile aynı dili konuşmuş olur. Basını seven de sevmeyen de gazetecinin kendisine bu soruyu sorduğundan emin olursa tertemiz duygularla haberleri okur.

Sakarya zor süreçlerden geçiyor. Ülkede yaşanan ekonomik krizin çeşitli versiyonları ilimizde de yaşanıyor. İşten çıkarmalara ilişkin bir durum yok şimdilik. Şükürler olsun. Ama ekonomik sıkıntılar herkesin canını sıkıyor.

Ancak yine de ilimizle ilgili ümit artırıcı şeyler de yaşanıyor.

Sakarya Türkiye siyasetinde en başarılı illerden bir tanesi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakaryalı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Sakaryalı. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Sakaryalı. Aslına bakarsanız Sakarya siyasi tarihinde altın çağını yaşamaktadır. Bu dönem içinde Sakarya milletvekilleri Sakaryalılık bilinci içinde hareket ederse gerçekten ilimiz çok kazançlı bir döneme girer.

Kendi siyasi fikirlerinden ödün vermeden, kimsenin hakkını yemeden, Sakarya için ellerini taşın altına koyarlarsa bu ilimiz için inanılmaz bir fırsata dönüşebilir.

İlimizin her fırsattan haberdar edilmesi, her gelişmeye hazır hale gelmesi bu dönemde olmazsa sonraki dönemlerde de gerçekleşmez. Onun için Sakarya milletvekillerimizden siyasi bakış açılarını terk etmeden Sakarya’yı öncelemelerini beklemek en doğal hakkımız.

“Konu vatansa gerisi teferruattır” ve “Vatan millet Sakarya’dır…”

O zaman tüm milletvekillerimizin Sakarya’ya önyargısız ve çıkarsız olarak hizmet etme noktasında bir araya gelmesini beklemek de bizim en doğal hakkımızdır…

Üç kuruş için

Dünya üzerindeki hiçbir şey insan hayatından daha kıymetli değildir.

Ticarette bazen insanların bazı ödemeleri yapamadıkları olur. Bazen önceliklerini değiştirdiği farklı değerlendirmelerde bulundukları hatta karşı tarafın sabrını zorladıkları da olur.

Ticaret yapan ve son zamanlarda ödemeleri alamayan, bunun için de ödemeleri aksatan bir işadamı arkadaşımızla sohbet ediyoruz. Başından geçen bir olayı anlatırken adeta yaşıyor. “Defalarca adama borcunu ödemesi konusunda telkinde bulundum. Nasıl zor durumda kaldığımı anlattım. En son dün akşam evine gittim. Belimde silah da vardı. Kapıyı eşi açınca bir kötü oldum. Arkadaşımı çağırmasını rica ettim. Kendisini görür görmez vurmayı düşünüyordum. Sonra kapıda belirdi. Ev haliyle beni karşıladı. Hemen elimi belime götürdüm. Silahı aldım ve namlusundan tutup kabzasını ona uzattım. ‘Al şu silahı. Vur beni. Nasılsa ben seni vursam da ikimiz öleceğiz sen beni vursan da. Bari geride kalanlarla sen uğraş’ dedim. Adam silahı aldı. Bana sarıldı. Üç gün mühlet istedi. Üçüncü günün sonunda da ödemeyi yaptı…”

Mantık aslında doğru. Yani birini öldürmek aslında sorunları çözmüyor. Yeni sorunlar ortaya çıkarıyor. Eğer çözümün bir parçası değilseniz sorunun bir parçası oluyorsunuz.

Ekonomik sıkıntılar arttıkça bu şekilde kırgınlıklar, dargınlıklar, kavgalar hatta vurgunluklar oluyor.

Peki bunlar sorunu çözüyor mu daha büyük problemlerin ortaya çıkmasına mı neden oluyor. Bunu da bir göz önüne almak lazım.

Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değiyorsa sıkıntı yok. Ama değmiyorsa, ki değmiyor…

Yeni sorunlara ihtiyacınız yok diye düşünüyorum…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Münir Ali Kara - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler