Bu takım kimin?

“Vatan barış zamanlarında zenginlerin savaş zamanlarında fakirlerindir” derler. Sakaryaspor için de bu söz geçerli gibi. Takım başarılı olduğunda herkes bu başarıdan pay kapıyor. Adeta selden kütük kapma yarışı yaşanıyor. Ama takımda bir zorluk yaşanması durumunda hemen gözler farklı yönlere kayıyor.

Her sezon başında ve ortasında bir yönetim krizi çıkıyor. Sakaryaspor’da iki dönem üst üste başkanlık yapana madalya takacak duruma geldik.

Her sene başında bir zengini kurban ediyoruz. Sezon ortasında ikinci zengini peşine yolluyoruz.

Sanki adam servetini Sakaryaspor için harcamak zorundaymış gibi de kendisine sitem ediyoruz.

Hal böyle olunca sezon başlarında kimse yönetime talip olmak istemiyor. Yine bir kongre dönemi ve yine başkan adayı yok. Birileri birilerini ikna etmeye çalışıyor diye duyumlar geliyor ama ne ikna edeceklerde hatır kaldı ne ikna olacaklarda inanç…

Peki ne olacak böyle?

Spor kulüplerini ayakta tutacak ve yönetime istikrarı getirecek şeyler bellidir. Takımın şampiyon olmasına gerek yok. İstikrarlı olsa yeter.

Bucaspor diye bir takım var İzmir’de.

Yıllardan bu yana kulüp müdürü Fevzi Abi’dir. Başkanlar değişir Fevzi Abi hep oradadır. Kongreleri de öyle kavgalı dövüşlü olmaz. Aday bulmada da sıkıntı yaşanmaz. Çünkü sistem bellidir. Para bulunması ya da harcanması gerekmez. Düzenli gelirler sağlanmış, sağlam temeller üzerine kurulmuş bir şema çizilmiştir.

Bucaspor bomba transfer falan da yapmaz. Altyapısı sağlamdır. Sürekli oyuncu satar.

Yıllar önceki Sakaryaspor’a ne kadar da benziyor değil mi?

Sakaryaspor’un başarı hedeflemesi için erken bir süreçteyiz. Önce birlik hedeflenmeli. Birlik olmadan elde edilen başarının kutlaması bile keyif vermez.

Evet Sakaryaspor taraftarı her daim başarıyı önceler. Sakarya bizim gönlümüzde hep birinci sırada olmalıdır. Ancak gerçekçi davranmak zorundayız. Kendi içimizdeki birliği sağlayıp, kulübe ekonomik istikrar getirir ve altyapıyı eski şekline dönüştürürsek zaten Sakaryaspor bizim hayal ettiğimiz yerlerin çok ötesine geçer.

Ama bunun için birilerinin işini gücünü bırakıp bu konuyu iş edinmesi lazım.

1 milyonluk vilayette öyle bir kişi var mı? Onu da önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Hayret edilecek iş

Adam düğünü basmış. Birilerini yaralamış. Henüz katil olup olmadığını bilmiyor. Sen ise trafikte ışıklarda bekliyorsun. Çünkü kırmızı yanıyor. Arkandaki araç seni geçmeye zorluyor. Kim olsa “Kardeşim görmüyor musun? Kırmızı yanıyor” der. Der de işte… “Arkadaki araçtaki silahını çeker mi”, “Durduk yere bana ateş eder mi” düşüncesi akla gelmez.

Niye gelsin ki?

Sakarya’da bu şekilde bir olay meydana geldi ya. Okumuşsunuzdur.

Bu olayda kendinizi trafik ışıklarında bekleyen kişilerin yerine koyun. Saniyeler içinde gelişen olayda hayatınızı kaybedeceksiniz.

Konuyla alakası olan insanların vurulması normal sayılıyor artık da… Konuyla hiç alakası olmayan, trafik kurallarına uyduğu için hayatını kaybeden insanların olması gerçekten hayret edilecek iş…

Kadın cankurtaran önemli

Karasu sahilinde birkaç yıldan bu yana kadın cankurtaranlar da görev alıyor. “Can kurtarmanın cinsiyeti mi olur” demeyin.

Eğer imkanı varsa elbette olur. Hanımınızla denize girdiniz. Eşiniz boğulma tehlikesi geçirdi. Karaya çıkarıldı. Kalp masajı ve daha önemlisi suni teneffüs yapılması lazım.

Çok az kişi “suni teneffüs yapan kişinin cinsiyeti önemli değildir” diyecektir.

Onun için bayan cankurtaran görevlendirme hassasiyetinden dolayı Büyükşehir yetkililerini takdir etmek gerekir.

HECATİ:

Karar almama kararı aldık. Gelişine yaşıyoruz...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Münir Ali Kara - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sakaryalı - Buca spor bildiğim kadar 3.ligdedir ve neredeyse amatöre kadar gidecek durumlara düşmüştür. Geçmişte, bahsettiğiniz türden bir iyi bir örnek durumları olsa da, tüm takımlar gibi hırs yapıp hedef büyüterek onlarda borç batağına düşme durumlaruı yaşamıştır.. Belki alanyaspor örneği bu gün için verilebilirdi ancak, geçmişin tozlu raflarına gitmeye ramak kalmışken bucaspor iyi bir örneklik durumu teşkil etmemiştir, sayın yazar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 07:53


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler