Cami bahçesindeki ağaçları kim kesti?

Bugün yazarken içimi cız eden bir şikayeti sizlerle paylaşmak istedim. Yağız Fatih Yavuz isimli okur, Ali Kuzu Camii’nin bahçesindeki ağaçların kesilmesine itiraz etmiş.

Yavuz, “Maalesef mahallemizde bulunan Ali Kuzu Camii'nin bahçesinde en az 70-80 yıllık olduğunu düşündüğümüz çam ağaçları cami yönetimiyiz diyen birkaç kişinin kararıyla kesildi.

Defalarca söylememize kesilmemesi gerektiğini anlatmamıza rağmen 'ağaç ne işe yarıyor, bahçedeki tenteyi büyüteceğiz, camiyi kirletiyor' gibi saçma sapan nedenler öne sürdüler. Oysa ki ağaçlar tentelere veya caminin herhangi bir yerine temas etmiyor ve zarar vermiyordu.

3 ağacı kesmişlerdi ve son ağaç kesilirken görebildim. Son ağacın kesilmemesi için bunu kesmeye kimin karar verdiğini, yetkilerinin veya herhangi bir izinlerinin olup olmadığını sordum ve sadece cami yönetiminin karar verdiğini söylediler. Bende bunun üzerine polise haber verdim.

Polis geldiğinde ağaç kesimi ile onların ilgilenmediğini ve 153 ü aramamı söyledi. Bende 153 e bildirdim ve geldiklerinde ağaçlar cami bahçesinin içerisinde olduğu için karışamadıklarını, belediyenin malı değil müftülüğün malı olduğunu söyleyip gittiler.

Gerçekten de cami yönetimiyiz diyen 3-4 cahil adamın hiç bir mantıklı neden olmadan koskoca ağaçları kesebilme ve kimseye hesap vermeme hakkına sahip olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulundum. Sizlere üzücü bir de video bırakıyorum.

Olayı CİMER ve Sakarya Müftülüğüne de ilettim. Elimden bu kadar geldi ama en üzücüsü mahallede kimse ne yapıyorsunuz diye sormaya bile uğraşmadı. Tabi o sırada görmeyenler, sonradan öğrendiğinde üzülenler de var ancak ağaç düşmanlığı kazandı” diye yazmış.

Gerçekten biz de buradan soralım. Bu ağaçları kim kesti.

Oyun grupları tamir edilsin

Bir okur sosyal medya hesabından eleştirilerini dile getirmiş. Yenicami Mahallesi’ndeki parktaki oyun aletlerinin bozuk olmasından şikayetini dile getirmiş. Okurumuz, “Parkımız Yenicami’nin sokağında ki park. Diğerleri ne halde bilemiyorum ilginizi bekliyoruz. Bu parka en son aylar önce geldim. Bu park çöp içinde ve oyuncaklar bozuk. Aylardır düzelen bir durum yok. Sakarya için hizmet vakti” diye yazmış.

Evet okurumuzun bu talebini yetkililere iletelim.

Bu annenin sesini duyun

Banu Araz Alkan isimli sosyal medya kullanıcısı 4.5 yaşındaki otizmli kızıyla ilgili talebini mikroblog sitesi Twitter’dan paylaşmış.

Alkan hesabından, “4,5 yaşındaki otizmli kızımın ‘özel eğitim anaokuluna gitmelidir’ raporu olmasına rağmen Sakarya’daki iki tane özel eğitim anaokulu yer ve öğretmen olmadığı için kızımı almıyorlar.

Zengin olmadığımız için özel eğitimi kısıtlı imkanlarla aldırmak zorunda kalıyoruz. Lütfen özel eğitim anaokulları artması için yardımcı olun, özel eğitim anaokulları artsın.

Artsın ki yer olmadığı için özel eğitim anaokulundan boynu bükük geri dönmek zorunda kalmayalım, desteğiniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim” diye yazmış.

Biz de okurumuzun bu şikayetini yetkililere iletelim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Kaya - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler