Çifte zafer

Sakarya futbolu ve basketbolu bu yıl zirveye çıktı. Önce 14 Mayıs’ta Sakaryaspor’un şampiyonluğuyla sevindik ardından Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Süper Lig’e yükselerek tarihi bir başarıya imza attı.

Sakaryaspor için lig bir hayli zorlu geçti. Kaliteli bir kadroya sahip olmamıza rağmen yönetimin yaptığı 2 hoca tercihi ve transfer yanlışlıkları sezonun zorlu geçmesine sebep oldu.

Devre arasında yapılan birkaç takviye ve Osman Özdemir tercihi Sakaryaspor’u ayağa kaldırdı. Osman Özdemir tercihini bu lige uzak olduğu gerekçesiyle doğru bulmamıştım. Fakat yanıldım. Sakaryaspor, Osman Özdemir ile birlikte ligde adeta yeniden doğdu. Ve doğru işlere imza atarak hedefe ulaştı. Bu şampiyonlukta Osman Özdemir’in payı çok büyük. Osman hoca sadece saha içinde değil saha dışında da mükemmel bir ortam yaratarak birlik ve beraberliği sağladı. Bu da Sakaryaspor’a şampiyonluğu getirdi. Emeği geçen herkesi tekrar kutluyorum…

Büyükşehir Basket 3 yıllık emeğin karşılığını aldı. Süper Lig’e çıkma için gerçekten çok büyük mücadele verildi. Çok çalıştılar ve başardılar.

Sakarya tarihinde ilk kez bir takım Süper Lig’de mücadele edecek. Şimdiden hepimizi heyecan sardı. Tarihi zaferde emeği olan yönetim kurulunu, oyuncuları ve teknik heyeti kutluyorum.

Tabi iki kulübünde sporda zirve yapmasına imkan sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da katkılarını unutmamak gerekiyor. Başkan Zeki Toçoğlu’nun, hem Sakaryaspor’a hem de Büyükşehir Basket’e verdiği destek görmezden gelinemez. İki takımında başarılı olması için yoğun çaba sarf etti. Maddi ve manevi açıdan tam destek verdi.

Sakaryaspor ve Büyükşehir Basket’e şehrin diğer kurmaylarının da destek vermesi gerekiyor. Sadece Başkan Zeki Toçoğlu’nun desteğiyle bu iş olmaz, tüm şehrin desteği şart. Maalesef yıllardır bu bütünlük sağlanamadı. İnşallah yeni sezonda Sakaryaspor ve Büyükşehir Basket tüm şehirden hak ettiği desteği görür.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erdem Yıldırım - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler