Cümle mahallesi…

Bugün, bir söz sokağı, bir cümle mahallesindeyim. Dans var bu sokakta. Virgül, nokta ile dans ediyor, ünlem, soru işareti ile. Hayal, kabus ile dans ediyor, sevgi, nefret ile. Dedim ya; dans var bu sokakta. Kin, merhamet ile dans ediyor, kibir, tevazu ile…

Bugün içinde, çok fazla doğru, çok fazla yanlış, sayısız kitap yazılacak kelime olan, farklı söz ve farklı ses ile dolu, tarif edemediğim, garip bir yerdeyim. Bir taraftan, buram buram acı, elem, hüzün kokusu geliyor, bir taraftan da, mutluluk, neşe ve huzur kokusu. İçinde bazen, şiirsel şekilde esip, yüreğe tarifsiz huzur veren bir meltem, bazen, zihne sabır düşmanı öfke veren bir fırtına ve bazen de, insana deli gibi bir telaş veren bir alaboranın olduğu, bir cümle mahallesindeyim işte.

Benim gibi. Tıpkı benim yüreğim gibi, çok kalabalık bu mahalle. Her bir köşede, farklı bir koku, her bir köşede, farklı bir doku görüyorum. Bir köşede deli gibi isyan ediliyor, bir köşede ise, huşu içinde şükür… ben ise, hayali ve cümle mahallesinde, adımlarımı ilk olarak, isyan köşesine doğru atıyorum. Çaresizlik var bu köşede. Keder var. Yağan, efkar taneleri var. Umut da var belki ama, umuda kara çalan engeller de var.

Cesaretimi toplayıp, ‘’bu köşede, ne sebep ile isyan var? Kim, neye ve neden isyan ediyor?’’ diye bağırıyorum. Biri; “hayatımı, bir türlü düzene sokamıyorum. Elimi nereye atsam, orası hemen kuruyor’’ diye haykırıyor, diğeri; “nefret ediyorum hayattan. Tam mutlu olacak iken, çıkan bir fırtına ile umutlarım ve hayallerim yıkılıyor’’ diye ağlıyor. Kimi, aşk istiyor, kimi aş. Lakin bu köşede olan, her insan isyankar. Bunu gördüğüm vakit; “sonu olan bir dünya için, nedir bu isyan?’’ diyorum. ‘’isyan etmek ile dünya ya da hayatınız değişiyor mu?’’ diye soruyorum, iki dakika öfke sesleri ile dolu bu köşe, bir anda sessizliğe bürünüyor. Kimi, derin düşünceler içine dalıp, az önceki cümleler için pişmanlık duydu, kimi ise, başını sallayıp, bana hak verdi.

Daha sonra, adımlarımı, şükür köşesine doğru atıyorum. Köşeye varıyor ve yüzleri tebessüm ile dolu insanlar görüyorum. ‘’bu köşede dert yok galiba’’ dediğim zaman, birisi çıkıp cümlelerine, ‘’dert olmayan, bir yer yoktur’’ diye başlayıp; ‘’bu köşede de dert< var. Ancak o derde rıza gösterecek, iman da var. Evet bu köşede, efkar, acı, çaresizlik var. Fakat onların pan zehri olan, sabır da var. Kabul, sıkıntı, zorluk ve imkansız olan şeyler, bu köşede de var. Lakin şükür de var bu köşede. İmtihana rıza gösteren yürekler, Allah’a güven var’’ diye bitiriyor. Ve ben, bu cümlelerin sahibine veda edip, ayrılıyorum cümle mahallesinden.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ömer Alikılıç - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Melahat Balkaya - Emeğine ve yüreğine sağlık ömercim.duygulu bir yazı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 08:32
01

Nursel Pekdemir - Cümle mahallesinden hoş bir sedayla ayrilan dunyaya virgül koyup Rabbine kavusanlara Selam olsun.Omercim gönül dünyana selamlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 08:32


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler