Değil İsmail Ertekin, Mourinho bile gelse…

Sakaryaspor bu sezon da 1.Lig hedefine ulaşamadı. Teknik Direktör Şaban Yıldırım şampiyon olamamanın başarısızlığını üzerine alarak istifa etti.

Şaban Yıldırım, oynattığı futbolla çok tartışılan hatta oynattığı futbol büyük bir kesim tarafından beğenilmeyen bir teknik adam. Sakaryaspor’da şampiyonluk yaşadığında da “Şaban Yıldırım’dan hoca olmaz” deniyordu, Şampiyon yapamayınca da deniyor.

Şaban Yıldırım yıllardır Sakaryaspor’un kendi ayakları üzerinde durması için mücadele veren bir teknik adam. Gerçek bir Sakaryasporlu!

Geleceğe dair çok önemli projeleri var. Altyapı, stat ve taraftar… Bu üç ana aktörün doğru bir yapılanma ile Sakaryaspor’u kendi ayakları üzerinde tutacağını savunuyor. Ve sonuna kadar da haklı. İnşallah Şaban Yıldırım’ın projelerini bir gün hayata geçiren bir yönetim modeli oluşur.

Ancak defalarca dile getirdim. Sakaryaspor’un derdi saha içinde değil. Sakaryaspor’un tek sorunu doğru yönetilememek.

2-3 Milyonluk bütçelerle göreve gelen yönetimler hiçbir proje üretmeden sürekli şehirden istemeye dayalı bir sistemle kulüp yönetmeye devam ettiği sürece Sakaryaspor, alt liglerde sürünmeye mahkum olur.

Elbette şehrin dinamiklerinin bu takıma sahip çıkma zorunluğu var. Ancak gelen yönetimlerim üretim yapması şart. En basit iki örnek; altyapından futbolcu yetiştiremiyoruz. Dükkan54’ü bile işletmeyi beceremedik!

Bir sene içinde üçüncü kez transfer kapanıyor. Bu nasıl kulüp yönetmek! Geçen sezon başında yaklaşık 10 Milyonluk borç ödenerek lige başlandı. Lig bitti, Sakaryaspor’da borç yine aynı. Sezona başlamamız için önce 7-8 Milyonluk borç ödenmesi gerekiyor.

Böyle kulüp yönetilmez. Bu tarz yönetim modeliyle Sakaryaspor’un başarılı olma şansı yok. Zaten olamıyor da… Bu sadece Cumhur Genç yönetiminin hatası değil. Yıllardır gelen yönetimlerin yanlışları Sakaryaspor’u bu konuma getirdi.

Hocaya 7 ay maaş vermeyeceksin. Bir sezonda 3-4 teknik direktör değiştireceksin, Her sezon 2-3 Milyonluk futbolcu borcun olacak. Personel maaş sıkıntısı yaşayacak. Her sezon sil baştan takım kuracaksın. Her sene transfer kapanacak. Olmuyor beyler sizin sistem yıllardır tutmuyor işte! Bu kafa yapısı artık değişmeli.

Şimdi herkes Şaban Yıldırım gitti dertler bitti gözüyle bakıyor. Ortaya atılan ilk isim İsmail Ertekin… Muhtemelen Başkan Cumhur Genç yeni sezonda da devam edecek.

İsmail Ertekin gelirse coşarmışız. Transferlerde hazır; Dilaver Güçlü, Beykan Şimşek, Yaser Yıldız, Sinan Kurumuş… Bırakalım artık kendimizi kandırmayı.

Sakaryaspor’da bu sistem devam ettiği sürece bizde bu zihniyet olduktan sonra Mourinho veya Guardiola Sakaryaspor’un başına geçse ne yazar?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erdem Yıldırım - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sawyer - Ya hocam iyi hoş güzel demişsin de yönetime paralı talipliler vardı da bunlar önünü kesmedi ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 09:01


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler