Dün dündür bugün bugündür

Sakaryaspor'da hepimiz bu sezonun sancılı geçeceğini daha ilk genel kuruldan anlamıştık ama ligin ilk yarısı bitmeden hem 2 yönetim hem 2 teknik adam değiştireceğimizi hiç biriniz düşünmüyorduk.

Cumhur Genç ve yönetimi önemli bir vizyon ortaya koyarak aldılar ve belki de Selahattin Aydın sonrası İsmail Gürses kadar rahat olmasa da İsmail Gürses sonrası Cevat Ekşi'den borç yükü anlamında daha rahat devraldılar. Bana göre zira hepsi olmasa da büyük bir yükü Ekrem Yüce sezon başı ortadan kaldırmıştı.

Tesis dediler, kalıcı gelir dediler. kendi ayakları üzerinde duran bir Sakaryaspor dediler eyvallah hepsi için varsa üzerimize düşen yapalım.

Peki ya futbolcuların isteğine göre Sakaryaspor'un hoca öğütücü gibi teknik adam yemesine ne çözüm üreteceğiz?

Bu işe kesin suretle bir çözüm bulmamız lazım. Türkiye Futbol Federasyonu talimatnamesine göre bir kulüp bir sezonda en fazla 3 teknik adamla çalışabilir o halde son kurşunumuzu nasıl değerlendireceğiz bunu enine boyuna tartışmak lazım.

Genç ve yönetimi göreve yeni geldiler ve kendilerince parasal yönün dışında sportif etki edebilecek bir hamle yaptılar. 11 maçta 20 puan alan mevcut şartlara göre başarılı ama oyunsal anlamda vasat seviyede kalan Suat Kaya'yı gönderdiler.

Bunun olumlu ve olumsuz etkilerini ilerleyen süreçte enine boyuna tartışırız umarım hamle anlamında olumlu bir etki bırakır takım üzerinde.

Gelecek kişi mutlak suretle Sakaryalı olmalı En az 5 senelik sözleşme yapılmalı ve tabi ki alt yapı koordinasyonunu da kendisi belirlemeli.

Neden mi Sakaryalı'ya güvendiğinde ne yapılabileceğini Murat Balaban ve ekibi gösterdi. Kısacası Sakaryaspor hocasız kalmaz biz bu mücadeleyi veririz gelene de iyi bir ortam bırakabilirizi bizlere anlattı ve gösterdi.

Sakaryaspor artık merhum Cumhurbaşkanı Demirel'in söylediği gibi dün dündür bugün bugündür diyerek yönetilmemeli. Yarını planlanan ve sağlam projeler üreterek sportif başarıyı hedefleyen bir camia olmalı.

Sen her şampiyonluktan büyüksün diyen taraftarımız şampiyon olamayınca yönetim istifa demesin hoca gitsin demesin sabretmeyi öğrensin ve öğrenmeli de.

Doğruların peşinden giden bir ekip çalışması içinde taraftar, basın, yönetim, hoca bir ekip olursak örneğin bir Konyaspor gibi bizde Avrupa liglerini bizde Süper Lig'de kalıcı olabilmeyi başarabilir ve şuan Süper Ligi hayal ederken o gün geldiğinde o ligin şampiyonluğunu hayal edebiliriz.

Her şey Sakaryaspor için sloganıyla geniş çaplı bir proje vizyonu ortaya koyarak başlayabilir miyiz?

Neden olmasın?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kaan Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler