Dünyaya format atılıyor

İtiraf etmek gerekirse, elli küsur gündür evdeyim ve canım, fena bir şekilde sıkılmaya başladı. Şuan sizi duyar gibiyim; “Ömer, sen zaten her zaman evdeydin. Hayatında ne değişti de, bu kadar çok sıkıldın’’ diyorsunuz. Belki haklı olabilirsiniz. Hayatımda pek bir şey değişmedi ama neden bilmiyorum, her Allah’ın günü, pijama tarzı, eşofman ile durmaktan sıkıldım mesela. Kendimi iyi hissettiren kot pantolon giymeyi özledim. Haftada iki gün, tek başıma rehabilitasyona gitmeyi, giderken hayatı düşünmeyi, koşturan insanları izlemeyi ve beni anlayan insanlar ile sohbet etmeyi, çok özledim ben. Amcamı, teyzemi, halamı, ananemi, eşi dostu özledim.

Yalan yok, hem koronavirüs yüzünden evde kalmaktan çok sıkıldım, hem de normal hayatı, daha doğrusu artık eskide kalan hayatı çok özledim ama aynı zamanda da, dünyanın son gününe kadar konuşulacak bir tarihe tanık olduğum için, çok büyük haz ve çok büyük mutluluk duyuyorum. Korona sonrası hiç bir şey gerçekten de eskisi gibi olmayacak. İnsan ilişkilerinden, konuşulan konulara, hissettiğimiz duygulardan, üzüldüğümüz ya da mutlu olduğumuz mevzulara, aşktan, nefrete, spordan, siyasete kadar, her şey çok değişecek.

Belki, tokalaşma kalmayacak hayatımızda, sarılmak, yavaş yavaş tarih olacak. Belki ‘’fiziksel mesafe’’ kavramı geçen zaman ile beraber odak noktası olacak. Şahsen, dozundan fazla kullanıldığını düşünüp, zaman zaman nefret ettiğim, sosyal medya, sanal ortam, kısacası internet dünyası ise, hayatımızın gerçeği haline gelecek. İnternet bağımız azdı ya; bundan sonra daha çok olacak.

Gündelik hayatın içinde olacak değişikler, say say bitmez… Gündelik hayatın içinde olacak değişikler, beni üzüyor olsa da, dünya üstünde olacak değişikler, beni mutlu ediyor, yüreğime muazzam bir heyecan veriyor ve evde kalma sürecimi şereflendirdiği gibi can sıkıntıma da, neşter vuruyor. Farkında olan, kaç kişi var bilmiyorum ama dünyanın ortasına, yeni bir masa kurulduğunun ben farkındayım. Batı ve haçlı zihniyetine hayran olanlar görmüyor olsa da, Avrupa rüyasının sona erdiğini, dünyaya meydan okuyan ülkelerin, ne şekilde aciz kaldığını, yıllar boyunca aciz gördükleri Türkiye’den nasıl yardım dilendiğini ve gücün, hızlı bir şekilde doğuya kaydığını ben görüyorum. O kurulacak masada, ülkemin baş tarafta oturacağına da, yürekten inanıyorum.

Böyle bir ortam yaşıyor iken dahi, içimizden birileri, hala bizi bölmeye çalışıyor. Din, ırk üzerinden, yeni bir kavga üretilmek isteniyor. Mesela sorarım size; 23 Nisan günü, İstanbul’da, belediye tarafından çocuklara armağan edilen dergide, neden bütün din temsilcileri vardı? O görüntüde, neden alevi bir kişi vardı? Alevilik, yeni bir din mi oldu? Peki, yine o dergide, ‘’demokrasi, sandık değildir!’’ mesajı, ne amaç ile verildi?

Evet, ne yazık ki, var işte var. Bu dönemde bile, siyaset yapanlar, ülkeye öfke, kin, nefret ekmek isteyenler ve bizi bölmeye çalışanlar var ama azıcık daha sabır. Çünkü dünyaya format atılıyor. Format atılan dünyanın yıldızlarından biri Türkiye olacak ve yıldız olan Türkiye’de, kötü zihniyetin etkisi olmayacak.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ömer Alikılıç - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Ahmet İmamoğlu - Gerçekten güzel görmüşsün ve yazmışsın. Tebrik ederim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 08:20
06

Nursel52 - Sevgili Ömerciğim, biz Hira nın çocuklarıyız....teslimiyet ,huzun,cile,sabır ümit ,sükür dua bunlar bizim mayamız yillardır bu mayanın peşindeler tadına varamadıkları asla da varamıyacaklar evet Ebu Cehiller kıtalar dolaşıyor ama hamd ü senalar olsun yerdekilere merhamet edenlerin rahmet tec ellileri çok yakındır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 08:20
05

Hanzala - Ömercik ne kadar güzel bir ismin var, zaten yazındanda belli islam terbiyesi almışsın, bizler başımıza gelen musibete şekva değil şükretmeyi öğrenen bir dinin mensuplarıyız, hastalıklar musibetler bizleri rabbimize yaklaşmamıza birer uyarıcı ve daha fazla istiğfar ile daha fazla kulluğa sebeb Olması lazım. Şahsım 1,5 Aydır evdeyim ve elhamdülillah kaza namazlarım bitirmek üzereyim musibet bir anda bereket içinde berekete döndü 2020 yılı 45 yıllık hayatımda en bereketli yıl oldu elhamdulillah bu cenahdan baktıkmı kalbimizle ferahlıkla beraber bedenimiz sahibine dönmüş ve görevlerini yapar halde olur inşaALLAH. Sana başarılar diliyorum temiz kalpli kardeşim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 08:20
03

Şükrü Özen - Senin güzel gören, güzel düşünen yüreğine, gönlüne kurban kardeşim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 08:20
02

Ghost rider - Kardeş sen yazma kurban olam. Senin neyine siyaset, ..... devam et.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 08:20
01

Nail çetin - YAZINI OKUDUM GUZEL YAZMISSIN BASARILARIN DEVAMLI OLSUN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 08:20


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler