Sakarya MEM'den ilk yardım seferberliği

Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğünce öğretmen, idareci ve diğer okul çalışanlarına yönelik “İlk Yardım Eğitimi” seferberliği başlatıldı.  Verilen eğitimlerle okullarımızdaki sertifikalı ilk yardımcı sayısının artırılması amaçlanıyor.

Sakarya MEM'den ilk yardım seferberliği
Sakarya MEM'den ilk yardım seferberliği
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi İlk Yardım Eğitim Merkezlerinde verilen eğitimlerle okullarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamlar hâline geleceği vurgulandı.

Millî Eğitim Bakanlığının kısa bir süre önce ilk yardım eğitimleri başlattığını hatırlatan İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yapılan çalışmalara ek olarak başlattıkları ilk yardımcı eğitimleri ile de okullarımızdaki öğretmen, idareci ve çalışanlarımızın yetkinliğini artırmayı amaçladıklarını belirtti. Durmuş; ilk etapta öğretmen, idareci ve okul çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen eğitimlerin önümüzdeki süreçte öğrenci ve velilere yönelik genişletileceğini kaydetti.

İlk Yardım ve İlk Yardımcı Nedir?

Bilindiği üzere; herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalara ilkyardım denir.

İlk yardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle, ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişi ya da kişilere de İlk yardımcı denilmektedir.

28 Oca 2021 - 19:39 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.