Sakarya'da konut satışlarında rekor artış!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesinin ardından haziran ayında Sakarya'daki konut satışlarında rekor kırıldı

sakaryayenihaber.com -

Hükümetin koronavirüs salgınındaki ekonomik tedbirleri kapsamında kamu bankaları 1 Haziran'dan itibaren konut kredisi faiz oranlarını birinci elde yüzde 0.64, ikinci elde ise yüzde 0.74'e düşürdü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre; yılın ilk 4 ay ayında oldukça düşük olan konut satış sayıları böylece haziran ayında rekora koştu.

2019'A GÖRE YAKLAŞIK 3 KAT ARTTI

Sakarya'da haziran ayında toplam 2 bin 935 konut satıldı. Bu satışların 932'si ilk satış, 2 bin 3'i ise ikinci el satış olarak gerçekleşti.

2019 yılının haziran ayında ise Sakarya'da satılan toplam konut sayısı ise 970 idi...

Ocak - Haziran döneminde Sakarya'da satılan toplam konut sayısı 8 bin 322 oldu. Bu sayı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 7 bin 501 olarak açıklanmıştı.

SON İKİ AY ÇAKILMIŞTI

Sakarya'da mayıs ayında sadece 505 konut satılırken, Nisan'da 417, mart ayında ise bin 438 konut satılmıştı. Kaan GÜMÜŞEL

Sakarya Yenihaber

14 Tem 2020 - 14:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.