SENDİKALARDAN ASGARİ ÜCRET YORUMU: DESTEKLİYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Soylu başkanlığında toplanan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’ndan çıkacak karar hem işçi hem de işverenler tarafından merakla bekleniyor.

Asgari ücretinin Bin 300 TL’ye çıkarılmasını desteklediklerini belirten Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir, “Asgari ücretin Bin 300 TL’ye çıkarılma çalışmalarını destekliyoruz fakat hedefimiz burası olmamalı. Asgari ücret alan tüm çalışanların gerçekten refah içerisinde geçinebileceği bir hedef belirlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

VERGİ DIŞI

Asgari ücretin Bin 300 TL’ye çıkarılması ve vergi dışı bırakılması gerektiğini belirten Çelik-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, “Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplandı ve beklenilen en az rakam Bin 300 TL ancak biz işçi sendikaları olarak bu rakamın Bin 500 TL olmasını bekliyoruz. Asgari ücretin Bin 500 TL olduğu bir ortamda özellikle küçük ölçekli işverenlere destek olunmalı ve asgari ücret vergi dışı bırakılmalı. İşçi çalıştıran tüm işletmelere destek paketleri hazırlanmalı işçi gibi işverenlerinde zarar görmemesini sağlanmalı” şeklinde konuştu

#

07 Ara 2015 - 11:51 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.