Eli kanlı katilden elçi olursa

Ozan Ceyhun, 10 Ekim 1960 tarihinde Adana'da doğdu. Boğaziçi Lİsesi'nde tahsil gördü. Hacettepe Üniversitesi Alman Filolojisi Bölümü'nde öğrenim gördü.

12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında Adana erkek öğrenci yurdunu bombalayarak Ülkücü Mustafa Erol’u katletmek sucundan aranırken Avusturya'ya kaçtı. Ülkücü Mustafa Erol karlı bir mart günü tabutla değil, parçalanmış naaşı, parasızlıktan battaniyeye sarılarak ebedi istirahatgahına götürülürken, olayın faili Ozan Ceyhun Avrupa'da hayatına devam etti.

1986 senesinde de Yeşiller Partisi'ne üye oldu. 1992-1998 yılları arasında da Hessen Sosyal İşler Bakanlığı'nda konferans yöneticisi olarak çalıştı. 1989-1991'de de partisinin yönetim kurulu üyeliğini yaptı. 1993'de de Gross-Gerau bölgesinden milletvekili seçildi. 23 Ekim 1998 tarihinde de Avrupa Parlamentosu üyesi oldu.

Yeşiller Partisi milletvekiliyken, 1915 olaylarını soykırım kabul eden "Ermeni Tasarısı"nı hazırladı.

2002 yılında Türkiye'ye dönerek, AKP'den İzmir milletvekilliği aday adayı oldu. Adaylığı gerçekleşmedi ancak Recep Tayyip Erdoğan'a danışman olarak atandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Şubat 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımladığı kararla, Ozan Ceyhun'u Avusturya'nın başkenti Viyana'ya büyükelçisi olarak atadı.

Türkiye’de adam tükendi de bunlara mı sıra geldi?. Geçmiş dönemde Ermeni ASALA terör örgütü 31’i diplomat 77 kişiyi şehit etti. Bu şahsın Viyana büyükelçisi atanmasıyla bizim rahmetli şehit büyükelçilerimizin ruhu acı çekiyor şu anda. Bu şahıs hakkında devletin elinde raporlar olduğunu bilmiyor musunuz? Devletin elinde hangi raporlar var? Birileri çıkıp açıklasınlar. Bu raporlar nedir? Türk milleti bunu öğrenmek istiyor. Bu ne idiğü belirsiz adamı her kim atadıysa, Sayın Dışişleri Bakan başta olmak üzere derhal istifa etmeli. Bu şahıslar derhal büyükelçilik görevlerinden alınmalı. Bu kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ciddi bir devlet ve Türkiye Cumhuriyeti Milleti de asil bir millettir. Büyük Türk Devletine ve Asil Türk Millete bu zulmü kimse layık göremez.

AB üyesi olan Avusturya’da Türk ve Alman çıkarları çatıştığında nasıl bir duruş sergileyecektir? Türkiye’nin çıkarları çatıştığı zaman bu şahıs bağlılık yemini ettiği Almanların yanında mı yer alacak Türkiye’nin yanında mı yer alacak?

Bu soruların cevabı Türk milletine verilmek zorunda.” Cezayir’de Türkiye’yi aynı sıfatla temsil eden Belçika vatandaşı Mahinur Özdemir, Kuala Lumpur’da keza aynı sıfatla Türkiye’yi temsil eden ABD vatandaşı Merve Kavakçı yabancı devlet vatandaşlığından ayrılmış mıdır? Yine Belçika vatandaşı olduğunu bildiğimiz Üsküp’teki Tülin Erkal Kara da var… Yoksa çifte vatandaş mıdırlar? Peki Ceyhun şimdi Alman vatandaşlığından ayrılmayı düşünüyor mu? Bu adımı atacak mı?

İşin en önemli tarafı Cumhur ittifakının bir parçası olan Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda neler söyleyecek. Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli bir açıklama yapmalı. Eğer Devlet bey bu olaylara tepki koymazsa bu düşünce üç gün sonra Apoyu Suriye’ye Büyükelçi atamayı bile düşünebilir. Büyükelçi olmak için ÜLKÜCÜ Katili olmak gerekir diye mevzuat dahi yayınlayabilirler.

Sayın Devlet Bahçeli ÜLKÜCÜ’leri ‘’Ülkücüyü Uzman Er Erbaş yap, Katilini Viyana’ya Elçi yap’’ söylemlerinden kurtarmamız için hep birlikte gereğini yapmalıyız.

Eli kanlı katilden Büyükelçi olursa benden de köşe yazarı olur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kenan Çatalbaş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Las palmas - İlk defa vatana millete faydalı bir yazınızı gördüm tebrik ederim sizi sayın yazar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Şubat 08:30


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler