SATSO üyelerine KVKK eğitimi verildi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), iş dünyasını yakından ilgilendiren yasal düzenlemeler hakkında online seminerler ile üyelerini bilgilendirmeyi ve destek olmayı sürdürüyor.

SATSO üyelerine KVKK eğitimi verildi

Bu doğrultuda Odamız ve Sakarya Üniversitesi işbirliğinde, SAÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Milletlerarası Kamu Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş’ın sunumuyla “Kişisel Verilerin Korunması” konulu online seminer gerçekleştirildi.

SATSO üyelerinin yanı sıra SATSO personelinin de katıldığı seminerde kişisel veri kavramı, verileri işleme ilkeleri, şartları ve yaptırımlar, hak ve yükümlülükler gibi birçok konuda bilgiler aktararak katılımcıların sorularını cevaplayan Dr. Sezercan Bektaş, sunumunda şu ifadelere yer verdi; “  Kişisel veri kavramı gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Kişisel verilerin değeri, gizliliği kanunlar çerçevesinde koruma altına alınmaya devam ediyor. Kişisel verilerin alan, saklayan, kullananların dışında bu verilerin sahipleri de çeşitli hak ve sorumluluklara sahiplerdir.

Veriyi kaydetme, depolama, muhafaza etme, değiştirme, yeniden düzenleme, açıklanma, aktarılma, paylaşma gibi etmenler verilerin işlenmesi olarak geçmektedir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin hukuka ve dürüstlük ilkesine uygun bir şekilde işlenmesine imkan getirmiştir. Ticarileştirmeye ve kötüye kullanılmaya oldukça müsait olan kişisel veriler konusunda önemli hususlar var. Veri işleme, saklama konularında ihlallere de ağır yaptırımlar tüm dünyada uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

banner3
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER