-

Ekim ekinlikleri söyleşiyle sona erdi

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı kültür sanat etkinlikleri ‘Dijital Çağda Anne-Baba Olmak’ isimli söyleşi ile sona erdi. Dijital Baba Orhan Toker’in konuşmacı olarak katıldığı programda çocukların dijital dünya bağımlılığı ve doğru kullanımı hakkında bilgiler paylaşıldı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
mask

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim kültür sanat etkinlikleri Dijital Baba Orhan Toker’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Dijital Çağda Anne-Baba Olmak’ isimli söyleşi ile sona erdi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi programda ebeveynlere çocukların dijital dünya bağımlılığı ve doğru kullanımı hakkında dikkat çekici bilgiler paylaşıldı. Anne ve babaların yoğun ilgi gösterdiği programda Orhan Toker, dinleyicilerden gelen soruları içtenlikle cevapladı ve program sonunda kitap imzaladı.

İlk 36 ay ekranlardan uzak tutun

Anne babaların yoğun katılımıyla gerçekleşen programda ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Orhan Toker, “İlkokula gitmesine rağmen konuşmakta zorluk çeken ve kendini ifade edemeyen çocuklarımız var, 40 dakikalık bir dersi tamamlayamayan, dikkat süreleri olmayan çocuklarımız var. Bu çocuklarımız ilk 36 ay fazla ekrana maruz kalmış çocuklar. Çocuklarımıza ilk 36 ay ekran göstermeyeceğiz. Bir kuralımız var, çocuğunuz kaç yaşındaysa, yaşından bir çıkaracak, kalana 10 dakika süre vereceğiz. Yani 5 yaşındaysa bir çıkarttık 4, 40 dakika süresi bulunuyor. Okula başlamadıysa bu süreyi ikiye bölerek, içeriğini faydalı, gelişimi destekleyici uygulamalardan belirlemeniz gerekiyor. Uygulamalar artık öyle bozuldu ki onun için seçilmiş içerikler izlemeli, çıkan reklamlara pür dikkat etmelisiniz” ifadelerini kullandı.

31 Eki 2023 - 17:36 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.