Avcıların ‘AVBİS’ isyanı!

Sakaryalı avcılar, 2013 yılında avcılar için getirilen AVBİS sisteminin avın açılış günlerinde çökmesi ve avcılarına ava gitmesini engellediği için kaldırılmasını istedi.

Sakarya Merkez Avcılar Atıcılar ve Balıkçılar Federe Spor Kulübü Derneği Başkanı Sedat Bıçakçı, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Kanun olan MAK kararlarının yönetmelik olan AVBİS'in (Av Yönetim Bilgi Sistemi) önüne geçmesi ise aslında kanuna aykırı. MAK’ta avcılara verilen kanuni haklar AVBİS ile illerinden alınıyor. Alınamayan kotalar yüzünden avcı ekipleri bölünmekte veya ceza yemeyi göze alarak ava gitmekteler. Uygulanamayacak Kural ve Kanunlar vatandaşı zorla kanunsuz davranmaya iter. AVBİS de avcılığımıza uymayacak bir dayatma sistemdir. Bu sistemden Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın vazgeçmesi büyük bir camia olan avcıyı mutlu edecektir. Ayrıca AVBİS yüzünden sistem dışına çıkan ve avlanan veya kaçak avlanan avcıyı sisteme sokacaktır. Bu durumda hem avcımız kaçak yollara yönelmeyecek hem de devletimizin de avcıdan kazandığı vergi geliri katlanacaktır” ifadeleri yer aldı. Serkan OK

Sakarya Yenihaber

17 Eki 2020 - 13:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.