Büyükşehir meclis üyelerinden "Daha az konuşalım" kararı!

Sakarya Büyükşehir Belediye meclisinde, üyelerin konuşma sürelerini 5 dakikaya indiren öneri AKP'li üyelerce kabul edildi. MHP ve CHP karara itiraz etti

sakaryayenihaber.com -

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını SBB Başkanı Ekrem Yüce başkanlığında yaptı.

Başkan Ekrem Yüce, gündem dışı konuların görüşüldüğü bölümde "Konuşmalar çok uzuyor. Bu konuşmalara bir sınırlandırma getirelim" dedi.

Daha sonra konuşma sürelerinin 5 dakika olarak belirlenmesi için oylama yapıldı.

Öneri, AKP'li belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

MHP'DEN İTİRAZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Meclisi grup başkanvekili Erbay Kayatürk, bu karar itiraz ederek, "İlgili kanuna göre grup başkanvekillerinin konuşma süresi 20 dakikadır. Ancak burada kanunun emrettiğinin dışında bir karar alınıyor" ifadelerini kullandı. Kayatürk, ardından yaklaşık 13 dakikalık konuşma yaptı.

CHP'li meclis üyesi Şaban Koludra da mecliste alınan karar tepki gösterdi. Koludra, gündem dışı bölümde daha önceki toplantılarda olduğu gibi uzun bir konuşma yaptı.

Sakarya Yenihaber

09 Ara 2019 - 15:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.