Çin aşısını olmayacak

Demokrat Parti İl Başkanı İsmail Ergül, koronavirüse karşı ülkemizde uygulanacak olan Çin menşeili Sinovac aşısından olmak istemediğini söyledi

Sakarya Yenihaber muhabiri Serkan Ok, siyasi partilerin Sakarya il başkanlarına koronavirüs aşısıyla ilgili görüşlerini ve aşı olup olmayacaklarını sordu.

Diğer il başkanları sıraları geldiklerinde aşı olacaklarını söylerken;Demokrat Parti (DP) İl Başkanı İsmail Ergül, Çin’den temin edilen aşıdan olmayacağını söyledi.

Bir hafta öncesine kadar aşı olmayı düşündüğünü ancak son zamanlarda aşıdaki son durumla birlikte kararının değiştiğini kaydeden Demokrat Parti İl Başkanı İsmail Ergül, “Son zamanlarda aşı ile ilgili birçok şeyler duyuyoruz ve görüyoruz. Bir hafta öncesine kadar aşı olmayı düşünüyordum ancak bu gelişmelerle birlikte olmayacağım. Türkiye’de Faz3’ün tamamlanmadığı söyleniyor. Çin’den gelen aşı ile ilgili duyumlar ve söylentiler insanları düşündürmeye sevk etti. Aşı ile ilgili geniş bir açıklama yapılmalı. Kimsenin aklında soru işaretleri kalmamalı. Sağlık çalışanlarımız da konu ile ilgili açıklama yapıyor, buradan yola çıkarak bu kararı aldım. Öncelikli olarak vatandaşın aklındaki soru işaretlerine tek tek cevap verilmeli” ifadelerine yer verdi.

Sakarya Yenihaber

13 Oca 2021 - 11:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.