Şehirde yeni akım: Scooter

Sakarya'da koronavirüs vakaları artınca vatandaş toplu ulaşım yerine scooterları tercih etti. Şehir insanı, evlerine ve iş yerlerine 1 dakika kullanımı 39 kuruş olan scooterlarla gidiyor. Hizmetten memnun olan vatandaş ücrete indirim isterken, araç tehlikeli olduğu için takip edilmesi gerektiğini söylüyor

Şehirde yeni akım: Scooter
Şehirde yeni akım: Scooter
Video için play'e tıklayın

Şehirde yeni akım: Scooter

sakaryayenihaber.com - Azim ÇELİK'in haberi

SAKARYA'da son zamanların en popüler akımı scooter araçlar. Türkiye'de bir çok ilde hizmet veren scooter şirketi, kentin sokaklarına 200'den fazla araç bıraktı. Scooterların müsaitliğini ve konumunu telefona indirdikleri uygulamadan bulan vatandaşlar evlerine, iş yerlerine gidecekleri zaman veya dolaşmak için scooterları kullanıyor. Şehirde yaklaşık 1 hafta önce başlayan uygulamanın denetim ve kontrolünü ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi yapıyor.

RAĞBETİN SEBEBİ KORONA

Adapazarı ve Serdivan ilçelerinde başlayan uygulamada, günün her saatinde sokaklara bağlanıp kilitlenen scooterları telefondaki "kare kod" ile açıp kullanan vatandaşlar araçları ilçe sınırları içinde istedikleri yere bırakıyor. Araçların sarjını ve bakımını ise şirkete bağlı gezici ekipler yapıyor. Uygulamanın başladığı günden bu yana çok talep görmesinin sebebi ise pandemi süreci. Virüs bulaşmaması için otobüslere binmeyenler istedikleri yere scooterla gidip geliyor.

KORONA VAR, OTOBÜSE BİNMİYORUM

Scooterı kullanan Emirhan Korkmaz, şehir içindeki işlerini halletmek bu araçların fırsat olduğunu belirterek, "Gayet güzel, çarşıdan buraya Donatım'a evime geldim park ettim, herkese tavsiye ederim. 30 kilometre hızla gidiyor. Otoyolda kullanılmasını tercih etmiyorum trafik açısından, genelde kaldırım üzerinden gidebilirler, 18 yaş üzeri olmalı. Aracım var ama ufak tefek işlerim için kullanıyorum. Yakın çevre için, gidip geliyorum. Korona sebebiyle bunlar daha mantıklı geliyor. İnsanlarla sıkı fıkı olmuyorsun." dedi.

DAHA UCUZ OLABİLİR

Yiğit Buğra Çakdı, scooter ücretlerinin daha uygun olabileceğine dikkat çekerek, "Uygulamayı arkadaşımın tavsiyesiyle buldum. Çok güzel, ulaşım çok iyi bir şey bu. Spora evime, gideceğim zaman uygulamayı açıyorum. Yakınımda varsa hemen kiralıyorum. Genellikle akşamları kullanıyorum. Ücret şu an güzel ama 30 kuruş olsa daha güzel olabilir. Korona sebebiyle daha çok kullanılması gereken araçlardan biri bu." diye konuştu.

ALANI GENİŞLETİLSİN

Aracın tehlikeli olduğunu ve kullananların dikkatli olması gerektğini ifade eden Furkan Çelik ise şöyle dedi: "Uygulamanın Sakarya'ya geldiğini reklamlardan gördüm kullanmak istedim. Sakarya'ya böyle bir uygulamanın gelmesine çok sevindim. Çarşıya gidip gelirken kullanıyorum. Alanı çok geniş değil ama ilerleyen zamanda genişler. Çarşıdan ve Serdivan'dan çıkamıyorsunuz şuan. Kartınızı giriyorsunuz, ücreti alıyor dakikası 39 kuruştan. 25 kilometre hızı geçmiyor. Tehlikeli dengeyi sağlamak gerekiyor. Sakarya'da çok rağbet gördü."

Uygulamaya olan talebin önümüzdeki süreçte artması bekleniyor. Scooter kullananların trafikte tehlike oluşturmaması için ise denetimin sıklaştırılması bekleniyor.

Sakarya Yenihaber

24 Eki 2020 - 13:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.