Yenigün Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor

Sakarya Yenihaber Gazetesi mahalle röportajlarında Yenigün Mahallesi Muhtarı Nevzat Berber ve mahalle sakinleri konuştu. Mahalleli, kentsel dönüşüm uygulaması istiyor...

Yenigün Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor
Yenigün Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Gazetemiz muhabiri Serkan Ok, 109 sokak, 4 cadde, 1 bulvar, 6 cami, 3 okul ve 15 bin nüfusu ile Adapazarı’na bağlı Yenigün Mahallesi muhtarı Nevzat Berber ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek mahallenin sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Mahallede kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyleyen muhtar ve mahalle sakinleri, bir an evvel bu sorunun giderilmesini istiyor.

Yenigün Mahallesi Muhtarı Nevzat Berber, Yenigün’ün hızla büyüyen ve gelişen bir mahalle olduğunu belirterek; “Mahallemiz Adapazarı’nın merkez mahallelerinden olup, bulvara çıkan en ön mahallelerden bir tanesidir. Muhtarlık belediye ile vatandaş arasında köprü görevidir. Muhtar vatandaşın sorunlarını yetkili yerlere iletip, bu sorunların çözülmesi için çaba sarf eden kişidir” dedi.

“KURUMLARLA İLETİŞİMİMİZ İYİ”

Muhtar Berber, altyapı kurumlarıyla iletişimlerinin iyi olduğunu vurgulayarak, “SASKİ, SEDAŞ, TELEKOM ve AGDAŞ gibi kurumlarla iletişimimiz gayet iyi. Ancak altyapı sorunumuzu henüz aşmış değiliz. Mahallemizde en büyük sorunlardan bir tanesi yağmur ve su drenaj kanallarıdır. Su birikintisi yaşanıyor. Depremden sonra yapılan altyapı çok sağlıklı olmadı. Bu tip sorunlar meydana geldiği zaman vatandaşta haklı olarak bize başvuru da bulunuyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Yetkili yerlerle iletişim kurup sorunun giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu

“SORUNLAR BİTMEZ, AZALIR”

Yenigün Mahallesi’nde öncelikli sorunun kentsel dönüşüm olduğuna vurgu yapan muhtar Berber, “Mahallemizin belirli noktalarında acil olarak kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Mahalle de sorunlar bitmez, fakat o sorunları çözmek için nereden başlarsak o bizim için kardır. Belediyemizde değişiklik oldu. Gerek belediye başkanımız, gerekse belediyeye bağlı kurumlar ellerinden geleni yapıyordur. Fakat kentsel dönüşümde bir an önce çözülmesi gereken bir konudur. Büyük mahallelerde sorunlar daha fazla olur. Yenigün Mahallesi’de Adapazarı’nda ilk beş büyük mahalle arasında yer alıyor. Haliyle sorunlar da diğer küçük mahallelere nazaran fazla oluyor” dedi.

Muhabirimiz Serkan Ok, Yenigün mahallesi muhtarı Nevzat Berber’den mahallenin sorunlarını ve beklentilerini dinledikten sonra mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.

“İNSANI EĞİTMEK ZOR”

Yenigün Mahallesi Babalık Sokakta yaşayan Ramazan Kosovalı: “Yenigün Mahallesi Adapazarı’na bağlı bir mahalle olup, ilk 5 büyük mahalle arasında yerini alıyor. Şimdi büyük bir mahalle ile küçük bir mahallenin sorunları kıyaslanamaz. Büyük mahallelerde sorunlar daha fazla oluyor. Şu anda mahallemizde sorunların yok denilecek kadar az olması, muhtarımızın çalışmalarından kaynaklanıyor. Yetkili kişilerden çöp konusunda biraz daha hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Tabi burada bizim insanlarımızın da sorunu var. Belirli bir kural var ise bu kurala uyulması gerekmektedir. İnsanı eğitmek zordur. Her yere çöp atıyorlar. Burada sadece belediye değil, insanların da dikkat etmeleri gerekmektedir.”

“BİSİKLET YOLU YAPILMALI”

Yenigün Mahallesi Şehit Yakup Törün Sokakta yaşayan Ekrem Ocak: “Mahallemizde temizlik konusunda çalışmalar yerinde yapılıyor. Asfalt konusunda sorun yaşıyoruz. Meyil tam olmadığı için yollarda su birikintisi yaşanıyor. Belediyeden beklentimiz bu altyapı sorununun bir an önce çözülmesidir. Önemli olan hizmet yapmak değil, önemli olan o hizmet yapıldıktan sonra sorunların tekrardan meydana gelmemesidir. Adapazarı ilçesi, Serdivana göre köy kaldı. Sağlıklı olmak için bisiklet sürmek istiyoruz. Fakat bisiklet yolumuz olmadığı için istediğimiz şekilde spor yapamıyoruz. Bu yüzden şehrimizde bisiklet yollarının yapılması gerekmektedir. Hepimizin sağlıklı bir birey olması için bu sorunun çözülmesi gerekmektedir.”

“BURAYI YETİM BIRAKTILAR”

Yenigün Mahallesi Büyük Çıkmaz Sokakta yaşayan Hüseyin Kocakurt:”Mahallemizde çöp ve asfalt sorunu var. Çöpler bazen alınmadığı için çöp konusunda sorun yaşıyoruz. Eski zamanda yapılmış kanalizasyonlar var ve bunun bir an önce onarılması gerekiyor. Adapazarı geneline bakıldığı zaman yaklaşık 10-12 yıl önce yapılması gereken projeler vardı. Pekşenler tarafında yapılması gereken bir köprü vardı ve yapılmadı. Sözlü projeler verildi. Bu da belediyemizin ödenekleri kaydırılmasından dolayı Serdivan çok güzel yapıldı. Adapazarı ise yetim kaldı. Mahallemizde acil sorunlar olduğu takdirde muhtarımız ile anında temas kurup gerekli yerlere müracaatı yapılıyor. Altyapılarda bazı küçük sorunlar meydan geliyor. Bunlarında bir an önce çözülmesini istiyoruz.”

“TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE MUHTARLARDA DEĞİŞTİ”

Yenigün Mahallesi Kır Sokakta Yaşayan Davut Çamaş: “Mahallemizin eskiden sorunu çoktu. Muhtarımız bize bırakmadan sorunlarımızı çözüyor. Belediyenin hizmetleri de çok iyidir. Muhtardan bir beklentimiz yok çünkü bütün sorunlarımızı hallediyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte muhtarlarda kendilerini geliştirdi. Biz Yenigün Mahalle sakinleri olarak muhtarımızdan gayet memnunuz. Mahallemizde gerekli temizlikler muhtarımız tarafından yapılıyor. Adapazarı göç alan bir ilçe. Haliyle sorunlar da bir hayli fazla oluyor. Yeni kanunla birlikte köylerde mahalleye çevrilince mahalle sayısı artarak sorunlarda da artma meydana geldi. Altyapı sorunumuz var. Altyapı sorununun Sakarya genelin bir sorun olmakla birlikte öncelikli olarak bu sorunun çözülmesi gerekir.”

“YOLLAR YAPILMALI”

Yenigün Mahallesi Kır Sokakta Yaşayan Hayriye Çamaş: “Mahallemizin sorunlarında büyük bir sorun diyeceğimiz bir sorun yok. Mahallemizde sorunlar olduğu zaman muhtar kendisi bilhassa ilgilenip bu sorunun çözülmesi içinde gerekli yerlere müracaatta bulunuyor. Yalnız mahallemizde yol sorunu var. Tek yönlü yollarımız olduğu için çocuklar okula gittikleri vakit zorluk çekiyorlar. Bizlerde bir veli olarak tedirgin içerisine giriyoruz. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Temizlik konusunda herkesin bilinçlenip bu soruna dikkat edilmesini istiyoruz. Sakarya’ya bir misafirimiz geldiği zaman güzel memleketimizi bu şekilde görmelerini istemiyoruz. Bunun için bütün Sakarya halkının ve yerel yöneticilerin sorunu dikkate almalarını istiyoruz

“CAZİP PROJELER OLMALI”

Yenigün Mahallesi 1550. Sokakta Yaşayan Ahmet Hızal: “Mahallemin sorunları öncelikle mahallemizde değişiklerin olmasını istiyoruz. Mesela tretuvarların düzeltilmesini veyahut yıllardır asfalt atılmamış yollarımız mevcut kötü görüntülere sebebiyet veriyor. Asfaltın bir an önce değişmesi gerekiyor. Mahallemizde büyük bir sorun teşkil eden sokak hayvanları var. Çocuklar okula veya dışarda oyun oynamak için yollara çıkamıyor. Bizler yanlarında olduğumuz zaman okula gidebiliyorlar. Muhtarımız elinden geleni yapıyor. Kısacası yerel yöneticilerden mahallemizin ve Sakarya’mızın daha güzel olması için cazip projelerin yapılmasını istiyoruz.”

Serkan OK

06 Ara 2019 - 10:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.