Yenikent’te ‘sıfır atık’ mutluluğu

Adapazarı Belediyesi’nin “İsraf Etme! Gelecek Senin EV’inde” sloganı ile Yenikent Bölgesi’nde başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında 1400 adet plastik ve geri dönüşüm konteyneri belirlenen noktalara konuldu. Belediye Başkanı Mutlu Işıksu da bölge sakinleriyle bir araya geldi

Yenikent’te ‘sıfır atık’ mutluluğu 
Haber albümü için resme tıklayın

Yenikent’te ‘sıfır atık’ mutluluğu

“İsraf Etme! Gelecek Senin EV’inde”

Adapazarı Belediyesi’nin yeni dönem projeleri arasında yer alan, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması, atıkların geri kazanılması konularını içeren ve kapsamlı bir atık önleme yaklaşımı hedeflenerek oluşturulan Sıfır Atık Projesi’nin ilk etabı Yenikent Bölgesi’nde başladı. Projenin sloganı da “İsraf Etme! Gelecek Senin EV’inde” olarak belirlendi.

Yenikent’te 1400 Konteyner

Yenikent Bölgesi’nde çalışmaları yapılan Sıfır Atık Projesi kapsamında, Adapazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce 5 Aralık Perşembe gününü 6 Aralık Cuma gününe bağlayan gecede, 450 noktada iki farklı renkte, 200 noktada ise üç farklı renkte toplam 1400 noktada geri dönüşüm ve plastik konteynerler yerleştirildi. Poşet sistemi tümüyle kaldırılırken, geri kazanılabilir atıklar için üçlü toplama sistemi (evsel-kâğıt plastik vb.-cam vb.) kapsamında atıklar toplanmaya başlandı.

Önemli Bir Proje Daha Hayata Geçti

Yenikent Bölgesi’ndeki 15 Temmuz Camili, Karaman ve Korucuk’taki çalışmaları yerinde inceleyen, muhtar ve mahalle sakinlerinden geri dönüşleri alan Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı’mızın her noktasında bir çalışmayı hayata geçirmeden önce mutlaka istişare ediyor ve çalışma planımızı o şekilde güncelliyoruz. Sıfır Atık projemizle birlikte birçok aşamada önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olduk. Böylelikle bize ulaştırılan temel sorunları minimize etmeyi hedefliyoruz. Yenikent’imize hayırlı olsun. Etap etap projemiz üzerinde çalışacak ve daha iyiye ulaşmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Muhtarlardan Işıksu’ya Teşekkür

Yenikent Bölgesi Muhtarları Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık, 15 Temmuz Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik ve Korucuk Mahallesi Muhtarı Cevdet Koçak, Sıfır Atık uygulamasından bölge sakinlerinin çok mutlu olduğunu dile getirerek Başkan Işıksu’ya teşekkür etti.

Sakarya Yenihaber

11 Ara 2019 - 14:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Yusuf küçük - Çöp konteynerlerin gelişi güzel konulmadığı anayol üzerindekilerin tehlikeli olduğu bu konteyner lerin gelişi güzel konulmadığı bunlara yerlerin yapılması sağa salo kaymamaları için mh halkı olarak hiçte mutlu değilim teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 14:51