Yüksek su faturaları mecliste tansiyonu yükseltti!

Son aylarda kesilen yüksek su faturaları Büyükşehir Meclisinde gündem oldu. CHP'li üye Koludra, her ay uygulanan zammın yasal olmadığını söyledi

Yüksek su faturaları mecliste tansiyonu yükseltti!
Yüksek su faturaları mecliste tansiyonu yükseltti!
Video için play'e tıklayın

sakaryayenihaber.com -

Sakarya'da belirli periyodlarla yapılan su zammı, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Meclisinin aldığı kararla aylara bölündü.

Her ay su faturalarının artış gösterdiği ilimizde salgın sürecinde kesilen faturalar da bir hayli yüksek olunca vatandaş tepki gösterdi.

Konuyu CHP'li meclis üyesi Şaban Koludra bu kez Büyükşehir Meclis toplantısında gündeme getirdi.

"HAKSIZ BİR KAZANIM"

Koludra bu uygulamanın yasal olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"SASKİ yönetimince 2019’un son 5 ayında zammı uygulamaya geçildi. Aylık yüzde 2 zamlı uygulama yapıldı. Bu konuyla ilgili kasım meclisinde uyarımızı yapmıştık bu yasal değil burada suç işleniyor. Halktan siz hakkınız olmadan fazla para alıyorsunuz. Onun rızası olmadan... Bunun izni var biz uyarı yaptık. Kendime ait faturalardan örnek vermek istiyorum. Temmuz ayında suyun tonu 3 lira 15 kuruş atık su ile beraber 3 lira 70 kuruş aralık sonunda suyun bana maliyeti 3 lira 57 kuruş atık suyla 4 lira 19 kuruş olmuş. Aylık yüzde 2’den katlanarak olduğu için artış oranı yüzde 13,33 olmuş. Haksız bir kazanım. 2020’de bu kez meclis kararıyla biz aylık yüzde 2,5 artan zam kararı aldık. O zaman da tepki gösterdim.

ENFLASYON RAKAMLARININ ÜSTÜNDE

Enflasyon rakamı aşılmamak kaydıyla yapılacağı söylendi. TÜİK’in 2020’nin 6 aylık zam miktarını vereyim resmi olarak; yüzde 11,88 toplam belirtmiş. Şimdi size SASKİ’den gelen faturalarımı söylüyorum. 3 lira 66 kuruştu haziran ayında en son şu anda 4 lira 88 kuruş zam oranı yüzde 16 meclis kararı enflasyon 11,88. Yani fazladan yüzde 4 biz şu anda 450 binin üstündeki konut mesken su tüketicisinden zamlı ama haksız ücret alıyoruz. 15 tona kadar belli bir tutar var. 15 tonu geçersen 6 lira 6 kuruş yüzde 50 artışlı... Pandemi döneminde okuyamayan sizsiniz. Tükettiğiniz belli... Siz 3 ay birden fatura kesiyorsanız yüzde 4,04 fiyatı korumalısınız. Çünkü ben onu 1 ayda kullanmadım, 3 ayda kullandım. Vatandaşlardan yüzde 50 fazla su faturası alındı."

AKÇAY'DAKİ SON DURUMU ANLATTI

Koludra'nın açıklamalarının ardından konuşan Başkan Ekrem Yüce, "Diğer konulara girmek istemiyoruz. Su konusu.. Bunları geçen mecliste konuştuk. 3 ay kesmeyeceğiz dedik.." ifadelerini kullandıktan sonra Sapanca Gölü'ne alternatif olarak inşa edilen Akçay Barajı'ndaki çalışmaları anlattı.

Yüce, "Akçay’dan suyu getirmek için son aşamadayız. 1 senedir en çok yoğunlaştığımız yer Akçay Barajıydı. Bakanlarımızdan cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bunun bir an evvel hayata geçirilmesi için bize her türlü desteği verdiler. Barajda şu anda su yüzde 99 oranında doldu. Eylül sonunda suyu şehre vereceğiz. Gayret var imakarlık yok. Büyük bir uğraş var." dedi.

BEN MÜSADE ETMEM

Su zammı konusunda meclis toplantısının ilerleyen dakikalarında bir kez daha gündeme geldi.

CHP'li Koludra, zammın yasal olmadığını söylerken başkan Yüce ise bu kez tepki göstererek; "Burası Sakarya Büyükşehir Belediyesi. Olamaz. Ben müsade etmem ona" ifadelerini kullandı.

Sakarya Yenihaber

13 Tem 2020 - 17:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Rüştü çakır - Gerçektende su faturaları çok fazla kabarık geliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Temmuz 17:57
03

Hasan - Arkadaş "boyna kul hakkı diyenler" yerine CHP liler hakkı hukuku savunuyor. Nasıl düzen. Biz hata yapmayız yada içerden hatayı söylersek hain oluruz mantığıyla olmuyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Temmuz 17:57
02

Hatice - 2 çocuklu bir aileyiz 180tl su faturası geldi.bu nedir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Temmuz 17:57
01

Hsan Sabah - aga bide türkiyede en çok su rezervine sahip iller arasındayız sakaryalı vatandaşın günahı ne

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Temmuz 17:57