150 ÜLKEYE TOYOTA

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Sakarya'daki fabrikasında üretilen Corolla ve C-HR modellerinin yüzde 90'ı ihraç edilirken, bu modellerin hibrit versiyonlarının da üretilmesi ihracatın artmasına olumlu katkı sağladı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ. Genel Müdür ve CEO'su Toshihiko Kudo, Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden Sakarya'daki Toyota Türkiye Fabrikasında üretilen Corolla ve C-HR'nin yüzde 90'ının ihraç edildiğini bildirdi. Kudo, Toyota Corolla'nın benzin motorlu dışında hibrit motorlu olarak da üretimine başladıklarını belirterek, Yeni Corolla ile ihracat pazarlarının genişlediğini, hali hazırda dünyanın 150 ülkesine ihracat yapabilecek durumda olduklarını söyledi. 2018 yılında toplam üretimin 260 bin adet olduğunu anımsatan Kudo, bunlardan 65 binin Corolla, 195 bininin ise C-HR olduğunu kaydetti.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ

Dünya otomotiv sektöründe Toyota'da uzun vadede sıfır emisyon hedefi çerçevesinde çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Kudo, yüzde 90 civarında ihracat nedeniyle Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak bu hedef doğrultusunda çalışmalarını tüm gayretiyle yerine getirdiklerini dile getirdi. Kudo, "Ocak ayı sonunda seri üretimine başladığımız 12. nesil Corolla ile ihracat noktalarımız 100'den 150 ülkeye ulaştı. Yıllık üretimde ise Corolla'nın payı yüzde 25'ten yüzde 32'ye yükseldi." dedi.

#

17 Nis 2019 - 10:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.