2019'da Sakaryalı en çok neden mutlu oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu(TUİK) verilerine göre Türkiye'de insanların "mutlu olma" oranı, geçen yıla göre %1 azaldı. İnsanların en büyük mutluluk kaynağı "ailesi" olurken, araştırmada evli çiftlerin bekarlara göre daha mutlu olduğu gözlemlendi

sakaryayenihaber.com-

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Türkiye'nin "mutluluk" oranıyla ilgili yapılan araştırmanın sonucunu açıkladı.Buna göre Türkiye'de mutlu olan insanların oranı 2018 yılında % 53 iken, 2019 yılında ise bu oranın % 52'ye düştüğü görüldü.

EVLİLER MUTLU

Açıklann bir diğer veride ise mutlu olduğunu söyleyen erkek oranı 2018 yılında %49,6 iken 2019 yılında ise %47,6'ye düştü. Kadınlarda ise bu oran 2018 ve 2019 yıllarında değişmedi.Evli olan insanlar üzerinden yapılan araştırmada ise evlilerin evli olmayanlara göre daha mutlu oldukları saptandı. 2019 yılında evli olanların mutluluk oranı %55 olurken, bu oran evli olmayanlarda %45 oldu.Bu arştırmada y aşlı insanların ise gençlere göre daha mutlu olduğu tespit edildi.

YAŞLILAR MUTLU

65 yaş ve üzerinin mutlu olma oranı %58,5 olarak açıklandı. 65 yaş ve üzeri insanların belirlenen oranla gençlerden daha mutlu olduğu ortaya çıktı.Eğitim durumuna göre mutluluk düzeyine göre ise 2019 yılında en yüksek mutluluk oranı, %55,4 ile bir okul bitirmeyenlerde görüldü. Okul bitirenlerin mutluluk oranları ise mezuniyet durumuna göre %50 ile 52 arasında seyretti.

MUTLULUK SEBEBİ: AİLE

Yapılan araştırmada insanların mutluluk sebepleri arasında birinci sırada "aile sevgisi" geldi. Kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini söyleyenlerin oranı 2019 yılında %74,1 oldu.Araştırmanın son kategorisinde geleceğinden umutlu olanların oranı belirlendi. Buna göre 2019 yılında Türkiye'de geleceğinden umutlu olan insanların oranının %70 olduğu açıklandı.

17 Şub 2020 - 14:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.