3 KAT İZNİ YENİ YILA

3 kat düzenlemesi ile ilgili en fazla beklentinin olduğu Adapazarı, Erenler ve Serdivan’da belediye meclisleri, yarın bu konuyu görüşecek. Üç belediyeden yapılan açıklamalarda takvim yeni yıl olarak belirtildi. Arifiye’de ise süreç uzayabilir

BİZ DE SIKINTI YOK

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 3 kat ruhsatı konusunda Serdivan’da sıkıntı olmadığını belirterek, “Bizim 3 kat izni verdiğimiz yerler var. Önümüzdeki Pazartesi(yarın) günü meclise sunacağız. Meclisten çıktıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’ne göndereceğiz. Planların bir kısmı Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Bizde 3 kat ruhsatı sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.

İTİRAZ OLMAZSA

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli de düzenlemeyle ilgili yılbaşını işaret etti. Deverenli, “Mecliste konuyu görüşeceğiz. 3 katla ilgili madde İmar Komisyonu’na havale edilecek. Daha sonra Aralık ayında Büyükşehir Meclisi’nde konuyu ele alacağız. Büyükşehir Belediyesi’ndeki askı süresinde itiraz olmazsa yeni yılla birlikte imar izni vermiş oluruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

3 kat izni ile ilgili bir kısım düzenlemeleri tamamladıklarını belirten Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı ise, “Biz Pazartesi(yarın) günü meclisimizden geçiriyoruz. Belli bir kısım düzenlemeler tamamlandı. Daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’ne göndereceğiz. Oradan da çıktıktan sonra Aralık sonu gibi 3 kat imar izni verebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

ETÜTLERİ YAPTIRDIK

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise 4 mahallede 3 kat izni verdiklerini söyledi. Zemin etütlerini önceden yaptırdıklarını belirten Karakullukçu, “Arifiye, Neviye, Fatih ve Cumhuriyet mahallelerinin 1/1000’likleri Büyükşehir Meclisi’nde onaylandı. Biz 3 kat izni vermeye başlamıştık. Geri kalan 19 mahallede ise çalışmalar sürüyor. Sürecin Ocak sonunu bulacağını tahmin ediyorum” dedi.

#

02 Kas 2014 - 10:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.