97 yıldır gururla... Bayramınız kutlu olsun!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Valilik Kampüsü’nde program düzenlendi. Program tebriklerin kabulüyle başladı

97 yıldır gururla... Bayramınız kutlu olsun!
97 yıldır gururla... Bayramınız kutlu olsun!
+2
Video için play'e tıklayın

Cumhuriyet Bayramında tebrik töreni

Şevval GEÇİN/ Merve KURTULAN'ın haberi

Valilik Kampüs Bahçesi Anıt Önünde düzenlenen törene Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Garnizon Komutanı Tankçı Komando Albay Cavit Nartop, Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Baro Başkanı Abdurrahim Burak, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

TEBRİK KABULÜ

29 EkimCumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıldönümü dolayısıyla dün Valilik Kampüsü Atatürk Anıtında Çelenk Sunma Töreni düzenledi. Valilik Kampüsü Bahçesi Anıt Önünde tebriklerin kabulüyle program devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım konuşma gerçekleştirdi.

DİRİLİŞ DESTANI

Kahramanlığın başka bir millete nasip olmayacağını vurgulayan Vali Kaldırım, “Tekrar dirilmesini bilmiş ayağa kalkmasını bilmiş ama bağımsızlığından karakterinden şanından şerefinden asla ödün vermemiştir. Bunun en güzel ifadesi ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ bunun en iyi vücut bulduğu millet bu millettir. Özellikle kurtuluş savaşında ortaya konan irade ortaya konan mücadele ortaya konan dirayet ortaya konan kahramanlık hiçbir millete nasip olmayacak bir şahlanış bir diriliş destanıdır” ifadelerini kullandı.

‘BU MİLLETE İHTİYAÇ VAR’

Türk milletine ve Türk gençlerine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Kaldırım, “Bağımsız iradeye karşı dik duruşa karşı her zaman karşımızda düşmanlar olmuş ve olacaktır. Bize burada düşen sorumluluk Yüce Atatürk’ün belirttiği gibi kalben, dilmen, bedenen yüksek seciyeli muhafızlar ister, nesiller ister. Bize düşen görev nesillerimizi çocuklarımızı evlatlarımızı en erdemli şekilde maneviyatı güçlü olarak yetiştirmektir. Bu millete bugün çok ihtiyaç var, çok büyük beklenti var. Bu millet her zaman dünyaya iyiliği götürmüş, güzelliği götürmüş, medeniyeti ve insanlığı götürmüştür. Dünyanın dört bir yanına din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım ediyoruz, insanlık götürüyoruz” dedi.

29 Eki 2020 - 10:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.