Adapazarı Belediyesi Meclis toplantısında 13 madde oylandı

Adapazarı Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Adapazarı Belediyesi, Ocak ayı meclis toplantısı
Haber albümü için resme tıklayın

Adapazarı Belediyesi, Ocak ayı meclis toplantısı

Adapazarı Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Mutlu Işıksu, hayata geçen ve süreci devam eden projeleri ayrıntılarıyla paylaştı ve nostaljik tramvay ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Başkan Işıksu, “Nostaljik tramvay raylı sistem çalışmalarının öncüsü olacaktır kanaatindeyim. Hem tramvay hem de SGK Kavşağı projeleri Adapazarı’mızın ulaşımına yönelik projelerdir ve övünç kaynağıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem Yüce’ye çok teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Adapazarı’mıza yapılacak yatırımlarda elimizden gelen tüm destek ve katkıyı sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Meclis toplantısının başında, Adapazarı Belediyesi’nin yeni çalışma dönemi için belirlenen 32 projede 2019 yılı içerisindeki gelinen noktaları ve hedefleri paylaşan Başkan Mutlu Işıksu, çalışma sürecine katkı sağlayan meclis üyelerine teşekkür etti.

Yenikent’e Çocuk Hakları Sokağı Geliyor

Stratejik Plan çalışmalarının tamamlandığını ve meclis onayını alarak 2020-2024 çalışma dönemi için yeni vizyon, misyon ve çalışma ilkeleri doğrultusunda çalışmaya başladıklarını duyuran Başkan Mutlu Işıksu, Çocuk Hakları Sokağı’nın Çocuk Dostu Kent ödülü getirdiğini belirterek, “Çocuk Hakları Sokağımızla ilgili çok güzel geri dönüşler aldık. İnşallah ikinci bir çalışmayı da Yenikent Bölgemizde hayata geçirmek istiyoruz.” diye konuştu.

ADİM, Müze, ADA Pazar Güneşler

Adapazarı Belediyesi’nin devam eden projeleri ile ilgili çalışmalardan da bahseden Başkan Işıksu, ““Halkla birlikte yönetim” ilkesinin altyapısını oluşturduğumuz Adapazarı Belediyesi İletişim Merkezi (ADİM) ile hemşehrilerimiz yüzyüze, telefon, mail, sosyal medya, ya da herhangi bir şekilde bizlere ulaşıp sorun ve taleplerinin anlık takibini yapabiliyorlar. Başvuru modeline göre çözüm süremizi 4 dakikaya kadar düşürdük. ADİM ekibimizin köprü görevi ile belediye – vatandaş iletişimini çok daha fazla kuvvetlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adapazarı’nın tarihini, şehir hafızası ve değerlerini öne çıkaran bir müzesi olsun istedik ve Eski Türk Ticaret Bankası’nın olduğu tarihi bina için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Projesi hazır, Türk Ticaret Bankası ile protokol aşamasındayız. İnşallah şehrimize güzel bir müze kazandırmış olacağız. Adapazarı Belediyesi gözetimi ve denetiminde, haftanın her günü kullanılabilecek çok amaçlı sosyal tesis ve Pazar alanlarını içeren yerleşkeler inşa etmek istediğimizi söylemiştik. İlki ADA Pazar Güneşler Yerleşkesi. Cuma günü proje ihalemizi yaptık. Çok yakında da yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Daha sonra Yenikent Bölgesi ve Yenigün – Tepekum tarafında da yeni yerleşke çalışmalarımızı hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.

Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi Devam Edecek

Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi’nde vatandaşlardan güzel geri dönüşler almaktan memnuniyet duyduklarını açıklayan Başkan Işıksu, “Papuççular, Çıracılar ve Fabrika Caddelerimizdeki yaşam alanlarını daha da güzelleştirecek çalışmalarımızı hayata geçirdik. Asfaltı, aydınlatması ve tretuvarı ile kapsamlı bir çalışma yaptık orada. İnşallah güzel de oldu. Bölge sakinlerimizden teşekkür alıyoruz. Projemizi de tamamlamış olduk. 2020 yılında da projemizin etaplarına devam etmek için çalışmalarımız başladı. Etap etap inşallah mahallelerimizi daha da güzelleştirmeye devam edeceğiz. Toprağa ve insana değer veren bir yönetim anlayışıyla, gelecek nesillere daha yaşanılabilir ve daha yeşil bir Adapazarı’nı miras bırakmak hedefiyle çalışacağız. “Her İnsan Bir Fidan!” sloganı ile ağaç seferberliği başlattık. 2020 yılında bu seferberlik tüm hızıyla devam edecek. Evlenen, doğan ve aramızdan ayrılan her vatandaşımız için fidan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Akıllı şehirler konsepti kapsamında, teknolojiyi insan ve şehir hayatına entegre etmek ve Adapazarı için akıllı çözümler üretmek hedefiyle ADAŞEHİR Bilişim Sistemleri projesi başlığı altındaki diğer projeleri etap etap hayata geçirmeye başladık. Coğrafi Bilgi Sistemi’nde bilgi işlem servisimiz çalışıyor. Afet Bilgi Sistemi, Çevre Koruma Kontrol Sistemi projelerinin altyapıları hazırlanıyor.” diye konuştu.

Sıfır Atık ile Sorunlar Minimize Edilecek

Sıfır Atık Projesi ve Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyonu Projesi’nin entegre çalıştığını ve Yenikent Bölgesi’nde önemli bir çalışmanın hayata geçtiğini vurgulayan Başkan Işıksu, “İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması, atıkların geri kazanılması konularını içeren kapsamlı bir atık önleme yaklaşımını hedefleyerek Yenikent Bölgemizde projemizi başlattık. Poşet sistemini kaldırdık. Geri dönüşüm konteynerlerini 650 noktada toplam 1400 adet bir gecede koyduk. Yenikent Bölgemizde bilgilendirme toplantıları yaptık. İnşaallah etap etap bu projemizi de devam ettireceğiz. Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi’mizde iyileştirmeler yaptık, son sistem modern cihazlar kazandırdık ve sıfır atık projemizle entegre olarak rehabilitasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz bu alandaki sorunları minimize etmek. Her türlü başvuruya cevap veriyoruz, hemşehrilerimizin taleplerini anlık olarak yerine getirmek için üstün çabamız var. İnşaallah daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.

Bebek Bakım Odaları Oluşturulmaya Devam Edecek

Engelsiz Danışma Hizmetleri Ofisi ve Bebek Bakım Odaları Projelerinin tamamlandığını ve etaplarının devam edeceğini duyuran Işıksu, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının tespit edilerek çözüm önerileri ve uygulamalarının sunulacağı, program, proje ve etkinliklerle gerekli koordinasyonun sağlanacağı bir ofisi Belediye Binası içerisinde oluşturduk. Ofisimiz girişte hemen sağ tarafta. İlgili arkadaşlarımız tüm koordinasyonu sağlamak için görev başında. Çocuklu ailelerin şehir merkezindeki ihtiyaçlarını daha rahat şekilde gidermelerini sağlayacak Bebek Bakım Odaları oluşturmaya başladık. İlkini Şerefiye Camii’nin yanında hizmete açtık. Annelerimiz çok mutlu oldu. Belirleyeceğimiz diğer noktalarda da inşallah Bebek Bakım Odalarını annelerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Kentsel Dönüşüm İçin Hassas Çalışma İçindeyiz

Kentsel dönüşümde hassas bir çalışma içinde olduklarını aktaran Işıksu, “Adapazarı’nın kadim kültür geçmişi, bölgelerin özellikleri ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, gönüllülük esasına dayalı ve gelecek odaklı, ada bazlı akıllı kentsel dönüşüm uygulamalarını başlatacak, talep beklentisi oluşturacak kalitede modern ve örnek proje üretecek; şehri deprem riski ile çarpık yapılaşmadan kurtaracak şekilde yeniden inşa ve ihyasına yönelik tüm çalışmalara destek olacağız. Bu anlamda Kentsel Dönüşüm Çalışma Planımızı biliyorsunuz daha önceki meclis toplantılarımızda da ifade etmiştik. Çok hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

15 Temmuz Camili’ye Kreş ve Gündüz Bakımevi Geliyor

Kreş ve Gündüz Bakımevleri Projesi ile ilgili ayrıntıları paylaşan Başkan Işıksu, “Çalışan kadınların yoğun olduğu bölgelerde 0-6 yaş çocuklara yönelik olarak tasarlayacağımız Kreş ve Gündüz Bakımevlerini özel sektör işbirliği ile Adapazarı’mıza kazandıracağız. Projemiz kapsamında ilk Kreşimizi Yenikent Bölgemizdeki 15 Temmuz Camili Mahallemizde açmak istiyoruz. Çalışmamız masada, inşallah kısa sürede bu projemiz de hayata geçmiş olacak.” dedi.

ADA Meydan ve Akıllı Otoparkla İlgili Ayrıntılar Yakında

Adapazarı Belediyemizin mevcut bulunduğu alanda esnafları mağdur etmeyecek şekilde düzenleme çalışmaları yaparak meydanı daha modern bir görünüme kavuşturacak ve akıllı otoparkı da kazandırmış olacağız. Tek çalışma ile 2 projemiz birden hayata geçmiş olacak. Bu anlamda 5 hazırlık toplantısı yaptık. Çok güzel bir çalışma ortaya koyacağımıza inanıyoruz. Ayrıntıları da önümüzdeki aylarda paylaşmış olacağız.” diye konuştu.

Merkez Sokaklar Esnafın Görüşleri İle Mimari Kimlik Kazanacak

Merkez Sokaklara Mimari Kimlik Kazandırma Projesi ile ilgili de konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı merkezinde bulunan ticaretin yoğun olduğu sokakları yenileme çalışmaları yaparak modern ve estetik anlayışla dizayn etmek istiyoruz. Kurmuş olduğumuz Kentsel Tasarım Müdürlüğü’ndeki çalışma arkadaşlarımız planları istişareler doğrultusunda hazırlamaya devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde de projelerimizin ayrıntısını paylaşıp hemen reaksiyon alacağız. Bu çalışma sürecinde esnafımızın görüşlerini alıyoruz. Halkla Birlikte Yönetim ilkemizden asla taviz vermeyeceğimizi de bir kez daha vurgulamak istiyorum. Adapazarı’mızın eğlence merkezi eksikliğini giderecek, vatandaşların ilgisini çekecek ve iç turizme de katkı sağlayacak, ulaşımı kolay bir noktada çok kapsamlı bir Eğlence Merkezi’ni şehrimizin hizmetine sunacağız. Alan ve proje tamam. Kısa çalışmalar kaldı inşallah onları da nihayete erdirmek için gayret ediyoruz.” dedi.

Projelerle İlgili Yeni Hazırlıklar Yapılıyor

2020 yılında Ada | Sahaf Fikir Sanat Merkezi, Karaman – 15 Temmuz Camili Çark Deresi Rekreasyonu, Millet Hamamı, Organik Hobi Bahçeleri, Adapazarı’nı Çok Seviyoruz Platformu ve 21 Haziran Kurtuluş Günü Etkinlikleri Projeleri ile ilgili de hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Işıksu, “Çalışma dönemimizin sonunda inşallah tüm projelerimizi hayata geçirmiş olmak arzusundayız. Bu konuda meclis üyelerimizin de bizlerle birlikte olacağına yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gündem Dışı Konuşmalar

Gündem dışı konuşmalarda MHP’li Meclis Üyesi Erbay Kayatürk, Sarıkamış Şehitlerini rahmetle andıklarını belirtti ve 2020 yılı için de iyi dilek temennilerini iletti. İYİ Parti’li Meclis Üyesi Hüseyin Akçalışkan, parti çalışmaları kapsamında Adapazarı’nın mahallelerini dolaştıklarını belirterek, başta imar çalışmaları olmak üzere genel temizlik ve fen işleri çalışmalarında mahallelerin durumu ile ilgili görüşlerini aktardı. Akçalışkan, Adapazarı’nın mahallelerinin gelişiminin imar planlarından geçtiğini belirterek çalışmaların daha da hızlandırılması gerektiği görüşünü belirtti. İYİ Partili Meclis Üyesi Türker Ergül ise yaptığı konuşmada, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri ile ilgili sıkıntılar tespit ettiklerini belirterek, köy tüzel kişiliğinin korunması konusunda çalışma yapılmasını ve bu çalışmaya da her kesimin destek vermesi gerektiği talebini iletti. Ergül ayrıca Belediyenin katılım payları çalışmalarının güncellenmesi gerektiğini de ifade etti.

CHP’li Akbay’dan Takdir ve Teşekkür Geldi

CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay ise gündem dışı yaptığı konuşmada, hazırlanan Stratejik Plan ve meclis gündeminin 11. Maddesinde yer alan Adapazarı Belediyesi’nin çalışma usul ve esasları hakkındaki hazırlanan yönetmelik ile Adapazarı Belediyesi’nin kültür sanat çalışmaları ve Orhangazi Kültür Merkezi düzenleme çalışmaları için Başkan Mutlu Işıksu’ya ve ilgili personele teşekkür etti. Akbay, “Hassas yapılan çalışmaları teşekkür ve takdir ediyorum. Ayrıca Çocuk Hakları Sokağı ile alınan Çocuk Dostu Kent Ödülü ve Belediye Başkanımızın nazik davetleri için de teşekkür ediyorum.” dedi. Akbay ayrıca Adapazarı’nın değerlerinin gerçekleştirilecek bir çalışma kapsamında spor alanlarında ya da belirlenecek alanlarda şehir insanına tanıtılmasını önerdi.

Adapazarı Ticaretin Merkezidir

AK Partili Meclis Üyesi Behlül Bayrak ise yaptığı konuşmada, gerçekleşen çalışmalar ve Başkan Mutlu Işıksu’nun esnafın her zaman yanında olan çalışma süreci için teşekkür etti. Bayrak, “Adapazarı, ticaretin kalbidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin nostaljik tramvay projesi şehrimizin marka değerini yükseltecektir. Sadece ticarete değil, turizme de katkı sağlayacaktır. Bu çalışmanın Adapazarı’nda yapılması da ilçemize değer katacaktır. Dört gözle bekliyoruz.” diye konuştu.

Tömekçe’nin Çocuk Hakları Sokağı Mutluluğu

AK Parti’li Meclis Üyesi Necdet Tömekçe, Çocuk Hakları Sokağı Projesi’nin ödül alacak olmasından duyduğu memnuniyeti paylaşarak meclis gündeminin 9. ve 10. maddelerinde yer alan Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak ödül törenine proje için gayret eden personel ve her partiden meclis üyelerinin davet edilmesine yönelik yaklaşım için teşekkür etti. Tömekçe, “Ümit ediyor ve inanıyorum ki 2020 sonunda da daha kapsamlı ödül ve projeleri ve duyduğumuz memnuniyeti paylaşacağız. Sn. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Çakırsoy’dan Libya Açıklaması

AK Partili Meclis Üyesi Evren Çakırsoy ise Türkiye’nin Libya meselesi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Libya’nın ve gerçekleşen çalışmaların çok önemli olduğunu söyleyen Çakırsoy, “Libya’daki mesele çok ulusludur ve Türkiye burada oyun kuran pozisyonda olmak için çalışma yapmaktadır. Libya, Akdeniz demek, komşumuz demek, enerji hamlelerinin de odak noktası demektir. Trablus'a saldıranın, Libyalı General Hafter diye düşünmek ya art niyetliliktir veya olayı anlamamak veyahut da durumu basitleştirmekten başka bir şey değildir. Akdeniz'in en önemli noktalarından birisidir, Libya. Libya düşerse Akdeniz düşer ve Akdeniz düşerse güney deniz sınırımız saldırı altında demektir. Irak'la, İran'la, Suriye ile nasıl sınır isek; şuanda Libya da sınırımızdır ve savunmak zorundayız. Coğrafi olarak olmasak da; stratejik olarak sınırdaşız. Bunu böyle bilmeli ve böyle düşünmeliyiz. Diplomasinin her türlü enstrümanını kullanmalıyız, Akıllı ve akılcı davranmalıyız. Ama son tahlilde Libya düşmemeli ve yeni bir Uşi Anlaşması imzalanmamalıdır. Temennim bu kez Trablus hükümeti yenilmemelidir. Mısır'ın Sisi'si, Arabistan'ın Prens Salman'ı, BAE'nin Prens Zayid'iHafter'e tüm güçleriyle destek verip paralı-sözleşmeli adamlarını sahaya sürmüşlerdir. Küresel Hâkimiyet savaşı tüm hızıyla devam ederken önümüzdeki yüzyılda ülkemiz mukadderatının en önemli dama taşlarından birisi olan Libya, elden ve gözden çıkartılmamalı; tıpkı Kıbrıs gibi elimizde ve kontrolümüzde olmalıdır. Olmalı ki; Akdeniz'de varlığımız devam etsin ve Doğu Akdeniz ellere gitmesin. Yoksa emin olun ki Sn. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; "Geri adım atarsak Akdeniz'e olta bile atamayız." şeklinde konuştu.

Tüm Meseleler Mercek Altında

Gündem dışı konuşmalarla ilgili meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, “İmar planları olmadan altyapı çalışmaları olmaz. İmar planlarında süreci hızlı ilerletmek için gece gündüz çalışma yapıyoruz. Bunu tekraren söylemek isterim. Etap etap Adapazarı’mızın meseleleri mercek altında ve hep birlikte çözeceğiz.” dedi.

Başkan Işıksu’dan Ulaşım Projeleri Teşekkürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar akşamı gerçekleştirdiği açıklamalara dikkat çeken Başkan Mutlu Işıksu, “Libya meselesi ile ilgili Sn. Cumhurbaşkanımız bizlere ayrıntılı bilgiler verdi. Libya’nın çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve süreci destekleyerek takip ediyoruz.” dedi. Nostaljik tramvay ile ilgili görüşlerini aktaran Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı’mıza yapılacak her çalışmanın bizleri mutlu edeceği malum. Nostaljik tramvay raylı sistem çalışmalarının öncüsü olacaktır kanaatindeyim. Hem tramvay hem de SGK Kavşağı projeleri Adapazarı’mızın ulaşımına yönelik projelerdir ve övünç kaynağıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem Yüce’ye çok teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Adapazarı’mıza yapılacak yatırımlarda elimizden gelen tüm destek ve katkıyı sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kültür Sanat Etkinliklerine Davet

CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay’ın Orhangazi Kültür Merkezi düzenleme çalışmalarına dikkat çekmesi ile ilgili de konuşan Başkan Işıksu, “Kültür sanat takvimimiz Ocak ayında da dopdolu. İnşallah Devlet Tiyatroları da programlarına alıyor, onları da yeni sahnemizde izleme fırsatımız olacak. Tüm hemşehrilerimizi kültür sanat etkinliklerimize bekliyoruz.” dedi.

Meclis Gündemi

Gündem dışı konuşmaların ardından Meclis Gündemine geçildi. 13 maddelik meclis gündeminde; 1. madde İmar ve Bayındırlık, 8. ve 11. maddeler Hukuk Komisyonlarına havale edilirken; 9. madde oybirliği ile kabul edildi.

Meclis Gündeminin 12. maddesinde yer alan, gayrimenkul satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi için yapılacak olan rayiç değer tespitlerinin yapılabilmesi için 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun'un 90 ve 91. Maddeleri gereğince 2020 Yılı İçin oluşturulacak satış komisyonunda görevlendirilmek üzere AK Partili Meclis Üyesi Halit Metin Müftüoğlu asil, MHP’li Meclis Üyesi Kerim Ergezen ise yedek üye olarak seçildi.

Gündemin 13. maddesinde yer alan, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25.nci maddesi gereği Belediyenin bir önceki yılı gelir ve giderleri ile hesap işlerinin denetimi için gizli oyla beş kişiden oluşacak Denetim Komisyonu için üye seçimi yapıldı. Denetim Komisyonuna AK Parti’li meclis üyeleri; Evren Çakırsoy, Can Dağabakan ve Yavuz Meşe, MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr ve İYİ Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı seçildi.

Adapazarı Belediyesi bir sonraki meclis toplantısı, 03 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 14.00’da toplanacak.

06 Oca 2020 - 19:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.