Adapazarı'nda isyan var! Her akşam böyle...

Adapazarı Akıncılar'da yaşayan mahalleli her akşam çıkan yangınlardan, hırsızlık olaylarından bıktı. Vatandaşlar,"Burası Teksas mı? Artık ne olur buna son versinler. Yangından, olaydan bıktık" ifadelerini kullandı

Adapazarı'nda isyan var! Her akşam böyle...
Adapazarı'nda isyan var! Her akşam böyle...
Video için play'e tıklayın

sakaryayenihaber.com-Elif TAHTAKALE

Adapazarı Akıncılar Mahallesi'nden her gün yeni bir şikayet geliyor. Daha önce metruk alanlar ve ormanlık bölgede alkol, uyuşturucu içip bu alanı ateşe veren kişilerle ilgili bir çok isyana gazetemizde yer vermiştik. Bu korkutucu durumun boyutu her geçen gün arttı. Bölgede her akşam çıkan yangınlar ve hırszılık olayları mahalleliyi usandırdı. Vatandaşlar Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve şehrin yetkili isimlerine mahalledeki güvenliğin sağlanması ve kendilerini bıktıran şahısların yakalanması için çağrı yaptı.

Sakarya Yenihaber Whatsapp İhbar Hattı(0531 209 49 49)'na gelen son mesajda şu ifadeler yer aldı:

BURASI TEKSAS MI?

"Akıncılar Mahallesi sakinleri olarak önümüzde bulunan özel mülk olan tarladan bıktık. Tarla içkicilerin, madde bağımlılarının mekânı olmuş durumda. Tarla çöplerini atanlar tarafından mikrop yuvası haline gelmiştir. İçki içenlerden geceleri tarladan geçemez olduk. Erenler Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne buranın temizlenmesi için telefon ettik. Fakat aldığımız cevap özel mülk olduğu için biz bir şey yapamıyoruz. Kimse bir şey yapamıyor fakat son zamanlarda hırsızlar da arttı. Kapımızın önünde bir şey bırakamıyoruz. Burası Teksas mı? Artık ne olur buna son versinler. Yangından, olaydan bıktık"

HER ŞEYİ ÇALIYORLAR, BIKTIK

"Telefonlarımız, çocuklarımızın tabletleri, bisikletleri hep çalınıyor. Biz şimdiye kadar her şeyimizi kapımızın önünde bırakır giderdik ama şimdi korkar olduk. Evlerimizin önlerinde nöbet tutar hale geldik. Bakanlığın yolladığı bekçiler nerede? Kendi mahallemizin bekçiliğini kendimiz yapar olduk. Korkuyoruz birinin başı belaya girecek. İşine gidip gelen kızlarımız var. İş çıkış saatleri çocuklarımızı mahalle başlarında bekler olduk. 34 senedir aynı yerde oturuyoruz şimdiye kadar başımıza böyle bir şey gelmedi. Polisi arıyoruz, belediyeleri arıyoruz, çözüm masasını arıyoruz fakat özel mülk olduğu için bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Biz derdimizi kime söyleyelim illa birinin canı yandıktan sonra mı çözüm bulunacak? Sesimizi duyun artık. Bıktık."

#

15 Eyl 2020 - 13:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Takipci halk - Karaman mahalleside aynı a tarafından girişteki caminin yanında bir kör bayır var her akşam ateş yakıyorlar kimler belli değil ben şahşen korkuyorum karaman ölü şehir gibi her yer sokak köpekleriyle dolu muhtar sağolsun hiç ilgilenmiyor her yer aynı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 13:30