Adil Öksüz Berlin'de sorguya alındı iddiası!

Almanya'ya gönderilen 69 kişilik terör listesinin ilk sırasında yer alan Adil Öksüz’ün Berlin Mitte yakınlarında bir evde yaşadığı iddia edildi

Adil Öksüz Berlin'de sorguya alındı iddiası!
Haber albümü için resme tıklayın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün nerede olduğunu bildiklerine dair açıklaması gündeme bomba gibi düştü.Bazı ulusal sitelerin yaptığı haberde Öksüz'ün Almanya Berlin Mitte bölgesinde olduğu iddia edildi.

FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün nerede olduğunu bildiklerini vurgulayan Soylu, "Yeri konusu ise bize kalsın" karşılığını vermişti.15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması üzerine Öksüz, Akıncı Üssü'nden kaçarken jandarma tarafından yakalanmış ardından da serbest bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Ekim ayında Almanya ziyareti çerçevesinde Almanya'ya Türkiye tarafından istenen 69 kişilik terörist listesinin verildiği duyurulmuştu.FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün izinin bulunduğu, Türkiye'nin verdiği listenin ilk sırasında bulunan ve 15 Temmuz darbe girişiminin beyni olan firari FETÖ'cünün Almanya'da iki katlı bir evin giriş katında yaşadığı iddia edildi.

Daha önce Almanya'da olduğu yönünde ciddi bulgulara ulaşılan Adil Öksüz'ün Alman istihbarat teşkilatı BND tarafından geçtiğimiz hafta sonu bu evde kontrol altına alındığı,sorgulandığı ve onların kontrolünde olduğu ileri sürüldü. Sorguya Türk istihbaratının da katıldığı ifade edilirken, bu iddialar henüz doğrulanamadı.

kaynak: yeniasır.com

04 Ara 2019 - 16:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.