'AFET BÖLGESİ 
İLAN EDİLMELİ'

Kaynarca’yı ziyaret eden STB Başkanı Sarı, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirterek, “Bölgede yaşayan esnaf ve çiftçimize nefes aldırılacak, vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecektir” dedi

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ve Meclis Başkanı Avni Uçar, Kaynarca’da yaşanan felaketin ardından ilçeye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. STB Başkanı Adem Sarı, günümüzde aşırı yağışların neden olduğu sel baskınlarının, en sık rastlanan doğal felaketler arasında yer aldığını belirterek, “En son Kaynarca’da yaşanan afette vatandaşımızın mal kaybının çok yüksek olmasına rağmen can kaybının olmaması sevindiricidir. Devletimiz ve siyasi irade özel bir önem göstererek bölgeyi Afet Bölgesi ilan etmesi halinde bölgede yaşayan esnaf ve çiftçimize nefes aldırılacak, vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecektir. Afete maruz kalan tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

MADDİ KAYIPLAR ARTIYOR

Sarı küresel ısınmanın artmasıyla birlikte Türkiye’de afetlerden dolayı ortaya çıkan maddi kayıpların hızla artığını belirterek, alınacak bazı önlemlerle bu tür felaketlerin boyutunun azaltılabileceğini söyledi. Başkan Sarı, “Doğal olaylar her zaman olacaktır, oluşabilecek tehlikeleri önceden öngörmek için Afet Risk Yönetimi Stratejisiyle birlikte İklim Risk Eylem Planları bir an önce oluşturulmalı gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir” dedi.

DREANJ DÜZGÜN YÖNETİLMELİ

Sarı ayrıca, Türkiye’de en verimli ova olarak bilinen Sakarya Ovası’nda yaşanan seller ve taşkınlar nedeniyle toprak ph seviyesinin tarım topraklarında olması gerekenin üst sınırında olduğunu dikkat çekti. Sarı, “Suyun tarlada göllenmesi toprakta taban suyunun seviyesini yükselterek kalitesini bozmaktadır. Gerekli drenaj sistemlerinin düzgün yönetilmesi, kanal ıslah çalışmalarının her yıl elden geçirilmesi tarım topraklarının korunması için elzemdir” şeklinde konuştu.

#

03 Eki 2018 - 11:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.