APEK'TE HEDEF 110 MİLYON CİRO

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 69.Olağan Mali Genel Kurulu Reisoğlu Tesisleri’nde yapıldı. 2018 yılı faaliyet raporunun onaylandığı genel kurulda APEK Başkanı Sebahattin Karasakal, bu yıl 110 milyon lira ciro hedefinde olduklarını söyledi.

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) 69. Olağan Mali Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Reisoğlu Tesisleri’nde gerçekleşen genel kurula kooperatif ortakları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. APEK Yönetimi kooperatif ortaklarını kapıda karşıladıktan sonra birlikte yemek yediler. APEK Başkanı Sebahattin Karasakal üyeleri bilgilendirerek yeni yılla ilgili hedeflerini açıkladı.

KAMPANYALAR

Başkan Sebahattin Karasakal, 68 yıl önce kurulan APEK’in 6 ilde 18 satış mağazasında 56 personel ile 53 bin kişiye hizmet eden büyük bir aile olduğunu söyledi. Başkan Karasakal kooperatifin verdiği hizmetleri ve düzenledikleri kampanyaları özetleyerek, “ Hayvansal yemlerde Kurban Bayramına ödeme kampanyası, suni gübrede hasat sonuna ödeme kampanyası, sulama malzemelerinde peşin fiyatına yılsonuna ödeme kampanyası düzenledik. Benzer kampanyalarımızı üreticilerimizin menfaatini düşünerek sıklıkla gerçekleştirmekteyiz” dedi.

77 MİLYON CİRO

Başkan Karasakal “185 bin adet zirai ilaç, bin 400 ton hububat tohumu, 11 bin 500 adet Mısır tohumu, 130 ton elit kademede Patates tohumu, 5,5 milyon sebze fidesi, 7.500 ton hayvan yemi, 325 ton kuru küspe,16 bin 500 adet paket yaş küspe, 17 bin paketlenmiş slaj ve 5 milyon metre damlama sulama borusunu ortaklarımıza tedarik ettik. Kooperatifimiz 4 bin 500 kalem ürünü ortaklarımızın hizmetine sunmuştur” dedi

110 MİLYON CİRO

APEK Başkanı Sebahattin Karasakal 2019 yılında da hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek “Bu yıl hem merkeze bağlı Çökekler Mısır Kurutma Tesisinde, hem de Akyazı Bölgesi Osman Bey Kantarında silaj alımları devam edecektir. 2019 yılında satılmak amacıyla toplam 2 bin dekar alanda sözleşmeli buğday ve arpa ekimi yaptırdık. 2019 yılında daha çok ürün daha çok kampanya düzenleyerek ciromuzu 110 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

KOOPERATİF TAŞINIYOR

APEK Başkanı Sebahattin Karasakal ortaklara daha kaliteli hizmet sunabilmek için kooperatif merkezinin taşınacağını söyledi. Başkan Karasakal, “APEKSA olarak satın almış olduğumuz Ticaret Borsası yanında yer alan 10 bin 400 metrekare arsamız üzerinde bulunan akaryakıt istasyonumuz ile benzin, otogaz ve motorin satışlarımız devam etmektedir. İnşallah yakın zamanda İmar işlerini hallettikten sonra kooperatif merkezimizi buraya taşınmanın planlarını yapmaktayız” dedi. APEK’in 2018 yılı faaliyet raporunun okunup oylanmasıyla birlikte Mali Genel Kurul sona erdi.

#

19 Haz 2019 - 11:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.