BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 4 NOKTAYA AKILLI DURAK YERLEŞTİRDİ

Büyükşehir Belediyesi ulaşımda dijital çağı yakalamak adına ilk etap’ta dört ayrı noktaya akıllı durak yerleştirdi. Bu duraklar sayesinde vatandaş otobüsün gelişini ve saatlerini takip edebiliyor.

Büyükşehir Belediyesi ulaşımda çağın gerekliliklerine uygun çözümler üretme adına başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha önce SAKUS’u hayata geçirerek ulaşıma dijital rahatlık getiren Büyükşehir, şehrin muhtelif bölgelerine konuşlandırılan akıllı duraklar ile bir yeniliğe daha imza attı.

DÖRT AYRI NOKTA

Yeni uygulama ile ilgili bilgiler veren Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “İlk etapta şehrin 4 farklı noktasına akıllı duraklarımızı konuşlandırdık. Meslek Yüksek Okulu Önü, Serdivan Mavi Durak Önü, Atatürk Lisesi Önü ve Kent Meydanı’nda hizmet sunmaya devam ediyoruz. 2. etap sonunda ise şehir genelindeki akıllı durak sayısı 20’ye çıkacak. Belediye otobüslerinin hizmet sunduğu güzergah ve bölgelere zamandan tasarruf sağlayan dijital rahatlık getiriyoruz” dedi.

ALT YAPI GÜÇLENİYOR

Pistil şöyle devam etti, “Yeni durakların bulunduğu bölgelerde akıllı ekranlar yer alıyor. Bu ekranlarda hat bilgileri ayrıntılı olarak görülebiliyor. Hangi otobüs kaç dakika sonra burada olur? İşte bu soruya yeni duraklarla cevap veriyoruz. GPS sistemiyle anlık bilgiler alıyor; kısa aralıklarla güncellemeler yapılıyor. Akıllı duraklarla ulaşımda dijital altyapımızı güçlendirmiş oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.”

#

29 Eki 2015 - 10:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.