BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEŞVİK ÖDÜLÜ

Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne katılan Başkan Toçoğlu teknoloji ile şehri entegre ettiklerini belirtti. Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kentsel Stratejiye Dayalı Akıllı Şehir Teşvik Özel Ödülü’ne layık görüldü

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne katıldı. Swissotel’de gerçekleştiren kongrede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, belediye başkanları ve davetliler yer aldı. Açılış konuşmaları ve 1. Oturumun ardından gerçekleştirilen ödül töreninde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kentsel Stratejiye Dayalı Akıllı Şehir Teşvik Özel Ödülü’ne layık görüldü. Başkan Toçoğlu, ödülü TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’ten aldı. Başkan Toçoğlu, ‘Kentsel Stratejinin ve Entegrasyonunun Kentsel Dönüşüm Süreci İçin Önemi’ başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

MEDENİYET YOLCULUĞU

Kendileri için şehrin medeniyet yolculuğu olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, teknolojiyi şehirdeki gelişmelere göre yenilemek gerektiğine dikkat çekti. Sakarya olarak yeni teknolojilere karşı hazırlıklarını sürdürdüklerine dikkat çeken Başkan Toçoğlu, “Avantajlı ve dezavantajlı konuları belirleyip buna göre bir yol haritası belirliyoruz. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, maliyet ve zaman tasarrufu bilinciyle tüm yatırımlarımızda Akıllı Şehir Uygulamalarını politika haline getirdik. Hükümetimizin 2023 Vizyonu doğrultusunda “2023 Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı” hazırlıyoruz” dedi.

İLK AKILLI MEYDAN

Türkiye’nin ilk Akıllı Meydan projesini hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Akıllı Meydan projesinde; güneş panelleri, led aydınlatmalar, akıllı banklar, bisiklet otoparkı, engelli araçları için şarj üniteleri, sanal kent müzesi gibi akıllı uygulamalar yer almaktadır. Trafik Kontrol Merkezi’mizi hayata geçirerek etkin bir trafik gözlem ve yönetim altyapısını kurduk. 125 kavşakta Akıllı Trafik Yönetim Sistemini hayata geçiriyoruz. Araç yoğunluğu ve ortalama araç hızı gibi veriler kullanılarak trafik ışıklarının yönetilmesi sağlanacak. Akıllı Otopark sistemi ile şehir merkezinde parklanmada etkinlik sağlayacağız.” Akıllı Durak Sistemi ile birlikte LCD ve LED ekranlarda yolculuk bilgileri, duraktan geçen hatlar ve otobüslerin durağa varmasına kalan süreler başta olmak üzere birçok bilgi gösterilmekte.”

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ

Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı: “Şehir Portalı-SAYPORT aracılığıyla hemşehrilerimizin şehir ile ilgili her türlü bilgiye hızlı olarak ulaşmasını hedefledik. “Sakarya ile ilgili aradığınız her şey burada” söyleminden yola çıktık. Mezarlık Bilgi Sistemi ile defin bilgileri, veri tabanına kayıt edildi. Ayrıca çevre koruma konusundaki ciddiyetimizi gösterme ve bu konuda duyarlı uluslararası toplumla birlikte hareket edebilmek için, Avrupa Komisyonu’nca yürürlüğe konan ve sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen Başkanlar Sözleşmesi çalışmalarını başlattık. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler gelişen dünyaya ayak uydurmak ve yaşanabilir bir Sakarya’yı inşa edebilmek amacıyla teknoloji ile şehri entegre ediyor, modern bir şehri vatandaşlarımızla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. Başkan Toçoğlu, oturumun ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Akıllı Şehirler’ platformunu ziyaret etti.

#

23 Şub 2018 - 11:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.