CADDER’in değişim talebine cadde esnafından destek

CADDER tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne verilen dilekçede Çark Caddesi’nin Serdivan sınırında kalan bölümünün isminin değiştirilmesine bölge esnafı da olumlu bakıyor

CADDER’in değişim talebine cadde esnafından destek
CADDER’in değişim talebine cadde esnafından destek
+5
Haber albümü için resme tıklayın

sakaryayenihaber.com-Serkan OK-Şevval GEÇİN

Çark Caddesi Esnaf ve İşadamları Derneği, Çark Caddesi’nin Serdivan sınırında kalan bölümünün isminin değiştirilmesi talebiyle Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdi. Dilekçede, Çark Caddesi'nin sınırlarının güncellenerek yeniden belirlenmesi gerektiği belirtilerek, “Aynı caddenin iki ayrı ilçe sınırlarında olması, beraberinde bazı sorunlar getirmektedir. Algılarda oluşan yanlışlık, yoğunluğun olduğu, trafiğe kapalı alana negatif etki yapmaktadır. Çark Caddesi sınırlarının Adapazarı ilçesi sınırında son bulması gerekiyor” denildi. Caddenin Serdivan sınırındaki esnaf ise bu kararın doğru olduğunu belirterek, düşüncelerini dile getirdi.

“DEĞİŞİM MANTIKLI”

Serdivan kısmında bulunan bölümün Çark Caddesi adının değiştirilmesini mantıklı bulduğunu söyleyen bölge esnafından Özkan Sarıyılmaz, “Çark Caddesi’nin bağımsız olması gerekiyor çünkü Çark Caddesi denildiğinde araç trafiğine kapalı bir alan akla geliyor. Şu anda Çark Caddesi Serdivan Belediyesi’ne kadar gidiyor ve Adapazarı’ndan ayrı bir bölüme kavuşuyor. Caddenin Adapazarı’nın sınırlarında olması gerekir. Millet Bahçesi’nden bu yana güzel bir isim ile cadde adı değiştirilebilir. Bu kararı destekliyorum” dedi.

“OLUMLU BAKIYORUM”

Değişim talebine olumlu baktığını ifade eden Musa Korkavıs, “Çark Caddesi denildiğinde hemen akla kapalı alan geliyor. Buraya gelen müşteriler ya da buradan geçen vatandaşlar cadde adını sorup bizi de “Çark Caddesi” dediğimizde şaşırıyorlar. Buranın adresinde çok fazla karışıklık yaşanıyor. Bence geç kalınmış bir fikir. İnsanlar isimden dolayı sürekli kaybolma sorunu ile baş başa kalıyor” diye konuştu.

“ANKET YAPILSIN”

Çark Caddesi denildiğinde insanların yürüdüğü trafiğe kapalı alan olarak akıllara geldiğini vurgulayan Zerrin Yıldız isimli esnaf ise, “Cadde isminin değişmesinde herhangi bir sorun yok, sadece adres değişikliği olmuş olacak ama paket servisi yapanlar, kargo şirketleri ya da taşıma ile alakalı sorunlar yaşanabilir. İsim olarak öneri getirilmesi gerekiyor, birkaç seçenek ile esnafa ve vatandaşa anket yapılmasının daha hoş olacağını düşünüyorum. İsim koyulacaksa şehir için büyük katkılar vermiş, önemli isimlerin olması güzel olur” dedi.

“İSİM DEĞİŞTİRİLMESİN”

Caddenin isminin değiştirilmemesi gerektiğini düşünen Samet Kahya, “Çark Caddesi’nin isminin aynı şekilde kalması taraftarıyım çünkü yeni koyulacak isim bizleri tatmin etmeyecek bir şey olacak. Siyasi görüşlerden dolayı birçok fikir ayrılıklar yaşanacak. Koyulacak isim siyasilerin seçtikleri isim olacağı için doğru bulmuyorum. Çark Caddesi olarak uzun zamandır burada esnaflık yapıyoruz. Kendi açımızdan herhangi bir sorun yaşamadık. Bundan sonra da pek yaşanacağını sanmıyorum” ifadelerine yer verdi.

“KARIŞIKLIKLAR OLUYOR”

Caddenin isminin değiştirilmesi gerektiğini savunan Sercan Güneş, “İsimden dolayı çok fazla karışıklıklar meydana geliyor. Özellikle de kargo işlemlerinde birçok kez karışıklık yaşanıyor. Örneğin bir A firması olan kargonun Çark Caddesi’nde 2 adet şubesi bulunuyor, birisi Serdivan tarafında birisi ise Adapazarı tarafında ve birbirlerine uzaklar. İnsanlar Çark şubesi dediğinde akıllarına Adapazarı geldiği için kargo şubesi olarak önce Adapazarı’na gidiyorlar fakat o kısmın çarşı şubesi olarak geçtiğini kimse bilmiyor. Buranın ismi Serdivan Caddesi olarak değişirse bu sorunlar ortadan kalkar” ifadelerini kullandı.

“ADRESTE SORUN YAŞANIYOR”

Özellikle adres konusunda sıkıntılar yaşandığını belirten İsmet Akça, “Çark Caddesi olarak bakıldığında burada sıkıntı yaşanıyor. Gün içinde adres soran insanların hepsi isimden dolayı yolları karıştırıyor. Navigasyonda da çark yazıldığında bazen Serdivan bazen de Adapazarı gösteriliyor. Hal böyle olunca sürekli karmaşa yaşanıyor. Vatandaşa yol tarif ederken Agora tarafı ya da çevre caddelerin isimlerini söylüyoruz. Bunun düzeltilmesi herkes için iyi olur” dedi.

#

14 Oca 2021 - 08:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.