Evlerine kavuşacaklar

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Müdürlüğü tarafından muhtaç aileler için, Korucuk Mahallesinde konutların teslim işlemleri bu gün başlıyor.

TOKİ ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Müdürlüğü tarafından Korucuk Mahallesinde yaptırılan ve geçenhafta içinde 1544 kişi arasından çekilen kurayla sahipleri belirlenen konutların teslim işlemleri bugün başlıyor. Yapılan 402 konuttan 186’tanesi, deprem sonrası kurulan Dernekkırı ve Alancuma Prefabrik konutlarında oturanlara, geri kalan konutlarda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma VakfıMütevelli Heyetince tespit edilen vatandaşlar arasından kurayla belirlenen vatandaşlara tahsis edilmişti.

SÖZLEŞME

Kura sonucu hak sahipliği kazanan vatandaşlara bir ay içinde konutları teslim edilmesi planlanırken, hak sahiplerinin işlemleri için Sosyal Yardımlar Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Bu gün başlayacak başvurularda kura sonucu isimleri belirlenen vatandaşların, Tapudan üzerlerinde herhangi bir mülkün bulunmadığının gösterir belge ve nüfus kağıtlarıyla müdürlüğe başvurarak sözleşme imzalamaları gerekiyor. Ayda 130 TL taksitle geri ödemesi yapılacak konutların anahtarlarının ise Çarşamba gününden itibaren verilmesi bekleniyor.

#

19 Ağu 2013 - 10:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.