Fırsatçılık yapanı ihbar edin!...

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, esnafı koronavirüs salgınına karşı dükkanlarda önlem almaya çağırırken, yeniden ortaya çıkan fırsatçılara da prim verilmemesi uyarısında bulundu.

SakaryaBakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı AhmetAkdardağan Koronavirüse karşı ülke genelinde alınan tedbirlerin memnuniyet verici olduğunu belirterek;“Dünya genelinde etkili olan salgın hastalık nedeniyle devletimiz ve yerel yönetimlerimiz önlemlerini iyice artırdı. Önlemler memnuniyet verici olmakla birlikte bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Sağlık ve toplumsal acıdan hassas bir dönemden geçiyoruz. Özellikle odamız üyesi esnaflarımızın dan salgına karşı duyarlılık göstererek gerekli tedbiri almasını ve dükkan temizliği ile gıda güvenliğine önem vermesini, yapılan uyarıları dikkate almasını önemle rica ediyoruz. Her zaman olduğu yine milletçe birlik içerisinde bu sıkıntıyı aşacağız.” Dedi.

Her krizi fırsata çevirenlerin yine ortaya çıktığını söyleyen Başkan Akdardağan, “Virüs nedeniyle estirilen panik havasını fırsat gören sahtekarlar yine halkımızın cebine göz diktiler. Bir paket makarnanın fahiş fiyatlarla piyasada satıldığını gözlemlemenin yanı sıra ve bol bol stoklama yapılması yaygarası yapılıyor. Sokağa çıkma yasağı olacağı, özellikle makarna, dezenfekte ürünleri ve kuru gıda alımları yapılması yönünde vatandaşı panik havasına sokmaya çalışıyorlar. Sosyal medya aracılığıyla ya da internet üzerinden gıda pazarlayan fırsatçılara prim vermeyerek uyanık olalım. Bu tür fırsat vurguncularını, ürün stoklayanları, fahiş fiyat uygulayanları Ticaret Bakanlığına, odamıza veya ilgili ilçelerinde zabıta müdürlüklerine ihbarda bulunalım.” Dedi.

Zor gün dostu olan bakkallarda her türlü ürünün bulunduğuna ve stok yapmanın anlamsız olduğuna dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Mahallelerimizin simgesi olanbakkallarımız daher türlü gıda ve ürün bulunmaktadır. Oyuna gelerek stok yapmanın hiçbir anlamı yok. Ekonominin can damarı, toplumsal dayanışmanın merkezi ve kara gün dostu bakkallarımız her keseye uygun alışverişin tek adresidir. Mahallelerimiz bakkallarıyla güzel olmaya devam edecek.” Şeklinde konuştu.

15 Mar 2020 - 13:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.