GERGİN ANLAR... Avukatlara polis engeli!

Sakarya Barosu'nun çoklu baroyu protesto etmek için yapacağı yürüyüş polis engeline takıldı. Avukatlar, saatler sonra Demokrasi Meydanı'na yürüyebildi.

GERGİN ANLAR... Avukatlara polis engeli!
GERGİN ANLAR... Avukatlara polis engeli!
+2
Video için play'e tıklayın

Avukatlara polis engeli

sakaryayenihaber.com - Serkan OK-Şevval Geçin bildiriyor...

Sakarya'da avukatlar, çoklu baroya ilişkin ve Ankara'da baro başkanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan gerilimi kınamak için Çark Caddesi'ne yapacağı yürüyüş öncesi Yeni Cami önünde toplandı. Yürümek isteyen avukatlar polis engeline takıldı. Sakarya Emniyet Müdürü Fatih Kaya olay yerine geldi. Avukatlar ile polis ekipleri arasında gergin anlar yaşandı. Yürümelerine izin verilmeyen avukatlar oturma eylemi yaptı. CHP İl Başkanı Ecevit Keleş de avukatlara destek olmak amacıyla olay yerine geldi.

YÜRÜDÜLER

2 saat süren eylemin ardından Sakarya Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Sakarya Valiliği ile Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak arasında süren görüşmeler sonucu yürüyüş için izin çıktı. Atatürk Bulvarı üzerinde alkışlarla yürüyen avukatlar Demokrasi Meydanı önünde açıklama yaptı. Baro Başkanı Burak, "Barolar, görevi ifası sırasında kamu görevi yürütmektedir. Nasıl bir şehirde birden fazla valilik, Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilçelerde birden fazla kaymakamlık olamazsa, baro da olamaz. Bizler, baroların zararına olacak her şeyin karşısında, ileriye taşıyacak her adımın yanındayız.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplu fotoğraf çekilen avukatlar olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.

25 Haz 2020 - 16:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.