GEYVE'DE 'ÇİFTLİK BANK' SORUŞTURMASI

Ülke gündeminde günlerce yer alan Çiftlik Bank ile ilgili olarak Gümrük ve Tekel Bakanlığına gelen şikayetler üzerine, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Taraklı - Göynük Karayolunun Ekinciler Köyü yakınlarında geçen ayda açılan "Mavi Yumurta Damızlık Tesisi" ile ilgili olumsuz bilgiler üzerine Gümrük ve Tekel Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, vatandaşlar tarafından, saadet zinciri olduğu gerekçesiyle şikayet üçerine "Çiftlik Bank " isimli sanal oyun hakkında inceleme başlatmıştı. Bir soruşturmanın da, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıldığı öğrenildi.

İNCELEME YAPILDI

Başsavcılığın soruşturma başlatması üzerine, Taraklı Kaymakamlığı da tesis ile ilgili inceleme yaparak rapor hazırladı. Taraklı’da bulunan Mavi Yumurta tesislerinde yapılan incelemenin ardından tesisin etlik piliç üretiminin 100 bin olduğu, yumurta üretimi için kullanıldığında bu kapasitenin 50 bin’e düştüğü halde günlük 80 bin yumurta üretileceği vaat edildiği yer aldı. Ayrıca incelemelerde ellerinde 5 bin mavi yumurta yumurtlayan tavuk olduğu söylendiği halde 5 milyon üretim hedeflendiği vurgulandığının duyurulduğu belirtildi.

ON YILLIK PROJE

Böyle bir hedefin, vatandaşın para kazanma güdüsünün istismar edildiği, böyle bir hedefin gerçekleştirilmesi on yıllar alacak bir projenin sonucu olduğu inceleme raporunda hazırlandı. Sabah Gazetesinde yer alan haberde Çiftlik Bank adıyla hemen hemen her yerde karşılaşılan oyuna polisten doktora, hatta iş adamına kadar on binlerce kişi 1 milyara yakın para yatırmış olduğu, 200 bin TL yatırana aylık 50 bin TL kazanç vaat eden sistem sanal tavuk satışı yapıldığı bilgileri yer almıştı. Namık CİHAN/GEYVE

#

06 Ara 2017 - 11:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.