HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN YILDÖNÜMÜNDE BİNLERCE SAKARYALI MEYDANDAYDI: BU DESTAN UNUTULMAYACAK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamalarına ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce Sakaryalı katıldı. Gecede konuşan Başkan Yüce, “15 Temmuz milletimizin kahramanlık destanı yazdığı gecedir. Bu destan unutulmadı, unutulmayacak” dedi

DEMOKRASİ MEYDANI


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. Sakarya Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başladı. Kur'an-ı Kerim ve şehitler için dua okunmasıyla devam eden etkinlikte Sakarya Valiliğini işgal girişimi sırasında darbecilerin silahından çıkan kurşunlarla yaralanan gaziler duygu ve düşüncelerini anlattı.

ONLAR BAŞARAMADILAR


Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını alandaki ekranlardan izledi, kent merkezindeki bütün camilerde sela okundu. Çeşitli konserlerin yer aldığı etkinlikte konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, darbe girişimini unutturmayacaklarını söyledi.Vali Nayir, "Bu milletin malıyla alınmış silahların bu millete çevrildiği bir ihanetti ama başaramadılar. Verilen emsalsiz destansı mücadelesi de unutulmadı" şeklinde konuştu.

HADLERİNİ BİLDİRDİLER


AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da 15 Temmuz gecesi vatandaşların, kan ve kin kusan hainlere hadlerini bildirdiğini kaydetti. Yavuz, verilen mücadelede milletin tankları durduğunu, silahları susturduğunu, tuzakları boşa çıkarttıklarını ifade ederek, Yavuz, "Dünya biliyor ki bir tehlike olduğunda sağına, soluna bakmadan 'Ben varım.' diyerek şehit olmayı göze alan ve bu ülkeyi kurtarmak için şehitliğe yürüyen Aziz Sakaryalılarımız var" dedi.

KAHRAMANLIK DESTANI


Gecenin ilk konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptı. 15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazıldığını söyleyen Başkan Yüce, “15 Temmuz; milli iradenin vesayete, milletimizin hainlerin karşısında vatanı, bayrağı, özgürlüğü için ortaya koyduğu duruşun adıdır. 15 Temmuz; meydanlara koşan, tanklara silahlara göğsünü siper eden milletimizin kahramanlık destanı yazdığı gecedir. Bu destan unutulmadı, unutulmayacak” dedi.

SakaryaDemokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başladı.Kur'an-ı Kerim ve şehitler için dua okunmasıyla devam eden etkinliktevaliliği işgal girişimi sırasında darbecilerin silahından çıkan kurşunlarla yaralanan gaziler duygu ve düşüncelerini anlattı. Orhan Camii İmam-Hatibi Alaaddin Beşel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’nda halka hitaplarının canlı olarak yayınlandığı Sakarya Demokrasi Meydanı’nda program İl Müftüsü İhsan Açık’ın gerçekleştirdiği dua ile sürdü. Yüzlerce vatandaş hep birlikte aynı duaya el açtı.

DOST BİLDİKLERİMİZ

Gecenin ilk konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptı. 15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazıldığını söyleyen Başkan Yüce, “15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum. 15 Temmuz; milli iradenin vesayete, milletimizin hainlerin karşısında vatanı, bayrağı, özgürlüğü için ortaya koyduğu duruşun adıdır. 15 Temmuz; meydanlara koşan, tanklara silahlara göğsünü siper eden milletimizin kahramanlık destanı yazdığı gecedir. Bu destan unutulmadı, unutulmayacak” dedi. Başkan Yüce, “FETÖ’nün başarılı olması için bekleyenleri, darbecilerin yanında yer alanları unutmayacağız. Dost bildiklerimizin sessiz kalışlarını unutmayacağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı

PROTOKOL

Etkinliklerin devamında Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, SESOB Başkanı Hasan Alişan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan birer konuşma yaparak, 15 Temmuz’u ve hain darbe girişimini unutmayacaklarını, Sakaryalıların o gece, destansı bir kahramanlık gösterdiğini vurguladı. Törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir,üzerinden 3 yıl geçen 15 Temmuz darbe girişimini unutturmayacaklarını söyledi.

HADLERİ BİLDİRİLDİ

Yaşanan darbe girişiminin bu topraklarda bir emsalinin görülmediğini belirten Vali Nayir, "Bu milletin malıyla alınmış silahların bu millete çevrildiği bir ihanetti ama başaramadılar. Kara bir gece olarak başlayan o gece unutulmadı. Verilen emsalsiz destansı mücadelesiyle de unutulmadı. Daha uzun yıllar unutulmayacak, millet hafızasına kaydedilmiş bir gün olarak kalacak” şeklinde konuştu.AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da 15 Temmuz gecesi vatandaşların, milletin parasıyla alınan silahları ele geçiren ve üzerlerine bomba yağdıran, kan ve kin kusan hainlere hadlerini bildirdiğini kaydetti.

ŞEHİTLİĞE YÜRÜYEN

O gece verilen mücadelede milletin tankları durduğunu, silahları susturduğunu, tuzakları boşa çıkarttıklarını ifade eden Yavuz, "Bütün dünya biliyor ki söz konusu vatan olduğunda uçağına binen, ölümü göze alan, Atatürk Havaalanı'na sizlerle birlikte darbeyi püskürtmek üzere inen Recep Tayyip Erdoğan var. Dünya yine biliyor ki bir tehlike olduğunda sağına, soluna bakmadan 'Ben varım.' diyerek evinden dışarıya çıkan, şehit olmayı göze alan ve bu ülkeyi kurtarmak için şehitliğe yürüyen siz değerli milletimiz ve azizSakaryalılarımız var." diye konuştu. EtkinliğeBüyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik gece selaların okunması ve Uğur Işılak’ın konseri ile son buldu. Serkan OK

#

17 Tem 2019 - 11:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.