Hamileler 6 haftalık kursla doğuma hazırlanıyor

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde, doğuma hazırlık eğitimleri veriliyor.

6 hafta süren kursta hamilelerin tüm endişeleri giderilirken, kursun son haftasında hamile kursiyerler doğum yapacakları doğumhaneleri ziyaret ederek ebelerle tanışıyorlar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle yenilenen özel eğitim sınıfında anne adaylarının, teorik ve uygulamalı olarak hem işitsel hem de görsel eğitim materyalleri vasıtasıyla doğum ve doğum sonrası sürece hazırlanarak hamilelik süreçlerini huzur ve güven içerisinde geçirmeleri hedefleniyor.

Gebelik ve gebelik sonrası dönemi kapsayan fizik egzersizleri, doğum sırasında kullanılacak solunum egzersizleri ve gevşeme tekniklerinin öğretildiği kursta dört uzman ebe ile bir psikolog eşliğinde doğum eyleminin fizyolojik ve doğal bir süreç olduğu anlatılıyor.

Bir kadın doğum uzmanı ve diyetisyenden de destek alınan eğitim programında katılımcıların merak ettikleri birçok soru, cevap bulmakla birlikte doğum eylemi ve hamilelikle ilgili tüm endişeler giderilmeye çalışılıyor.

Kursun son haftasında anne adaylarına doğumhane turu düzenlenerek doğum yapacakları ortamı önceden görmeleri ve ebeler ile tanışma olanağı sağlanıyor.

6 haftalık kursun bitiminde anne adaylarına katılım belgeleri verilirken eğitimlere katılmak isteyenler için ön kayıtların gebe izlem polikliniği veya 0264 2745080 (406) Nolu telefondan alınabileceği bildirildi.

#

03 Eki 2013 - 10:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.