Harekâtta sınırı geçen ilk birlik Sakarya'dan!..

Barış Pınarı Harekâtı'nda sınırı geçerek Suriye'ye giren ilk birlik Sakarya'da bulunan 7. Komando Tugayı oldu. Tugay Komutanı İdris Acartürk, FETÖ kumpasında hapis yatmıştı

FETÖ’nün kurduğu kumpasta casuslukla suçlanan ve 2012’de tutuklandıktan sonra 20 ay cezaevinde kalan Tuğgeneral İdris Acartürk, geçen hafta başlayan Barış Pınarı harekâtında Sakarya 7. Komando Tugay Komutanı olarak sınırı ilk geçen birliklerin başında yer aldı.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre; Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, işadamı Bilgin Özkaynak’ın çiftlik evine 10 Mayıs 2012’de bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon daha sonra aralarında 49 muvazzaf subayın bulunduğu 357 sanıklı bir davaya dönüştü. FETÖ’nün kumpas soruşturmalarından biri olan bu davanın adı kamuoyunda İzmir Askeri Casusluk davası olarak anıldı. Özkaynak’ın çiftlik evinde bulunduğu iddia edilen bir hard diskin içinde Pandora isimli bir veritabanı olduğu söylendi. Buradaki bilgiler TSK’da görev yapan subay ve astsubayların tutuklanması için gerekçe oldu.

20 AY TUTUKLU KALDI

O subaylardan biri de o dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda Alay Komutanlığı yapan Kurmay Albay İdris Acartürk’tü. General olması beklenen parlak subaylardan biriydi. Ancak, veritabanındaki dijital verilere göre ‘örgüte’ Atmaca ve Fırtına adlı askeri belgeleri sağlayan kişiydi. İddia buydu. Kurmay Albay İdris Acartürk, ‘gizli askeri belgeleri ele geçirmek’, ‘askeri casusluk’ gibi suçlamalarla 7 Temmuz 2012’de tutuklandı. Aslında bunlar FETÖ’nün kurduğu bir kumpastı. İzmir’deki mahkemeler sırasında bu belgelerin gerçek olmadığını ispat etmiş olsa da Acartürk, 20 ay tutuklu kaldı. O günlerde İdris Acartürk’ün eşi Sevda Acartürk mecliste milletvekilleri ile görüşerek, kızı Pelin Acartürk ise gazetecilere mektup yazarak kumpası anlatmaya çalışıyordu.

KOMUTAN OLARAK GERİ DÖNDÜ

Bunun bir FETÖ kumpası olduğu anlaşıldığında Acartürk, diğer tüm sanıklarla birlikte beraat etti. Soruşturmayı yürüten polislerin, savcıların ve hâkimlerin ise FETÖ’cü olduğu anlaşılmıştı. Acartürk, beraatının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne geri döndü. 2016’daki askeri şurada Tuğgeneralliğe terfi etti. 5 yıl sonra 2017’de Sakarya’ya bu kez Komando Tugay Komutanı olarak geldi. Sakarya 7. Komando Tugayı 3 ay önce Şanlıurfa’ya, sınır bölgesine çekildi. Barış Pınarı harekâtından önce komando tugayı Şanlıurfa’da konuşlandırılmıştı. Fırat’ın doğusuna başlayan kara harekâtı ile birlikte sınırı ilk geçen 7. Komando Tugayı’nın başındaki isim İdris Acartürk oldu.

Sakarya Yenihaber

16 Eki 2019 - 10:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Savaş özdirek - Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 10:46
01

Emre atmaca - İstiklal ruhu ile saldırmaya devam,rabbim yar ve yardımcınız olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 10:46