HENDEK'TE 112 EKİPLERİNE YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, hafta sonu Hendek’te meydana gelen olayda olay yerine gelen 112 Sağlık ekiplerine yapılan saldırıyı kınadı.

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar önüne geçilemediğini söyledi. Korkmaz yaptığı açıklamada 112’lerde, hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında personel can güvenliğinden yoksun bir şekilde hizmet sürdürürken saldırılar devam ettiğini söyledi. Korkmaz şunları söyledi: “Cumartesi günü Hendek Kalayık Mahallesi İle Yeşilvadi Mahallesi arasında Motorla yapılan trafik kazası üzerine saat: 11.47 de vakayı alan Hendek 112 istasyonu çalışanı arkadaşlar 11.48 de hareket ederek olay yerine 11.58 de varıyorlar. Olay yerine varmalar üzerine araçtan inmeden trafik kazası yapanında yanında bulunan kişi sözlü hakarete bulunarak ambulansa tekmeli ve yumruklu saldırıda bulunması üzerine sağlık çalışanı arkadaşların ambulanstan inmelerine mani olmuştur. 112 Acil ekibi görevli hamile ATT’ye ve kendilerine darplı saldırı olacak korkusuyla yaklaşık 200-300 metre ileriye giderek 112 Acil Komuta Kontrol merkezini arayarak yaralıya müdahale edemediklerini bildirmişler. Jandarma bölgesi olduğu için jandarmanın gelmesini beklerken olay yerine mahalle muhtarı gelerek olayı yatıştırmış ve bunun üzerine yaralı alınarak hastaneye getirilmiş, ancak burada yararlı hasta yakını saldırılarına devam etmesi üzerine yaralının ambulanstan indirilerek hastanede gerekli müdahalenin yapılamasını sağlayamamışlardır. Polis olay yerine gelerek hastanın hastaneye indirilmesi sağlanmıştır.”

Korkmaz yaptığı açıklamanın sonunda “112 Acil görevlileri bir can kurtarmak için zamana karşı mücadele vermektedirler. 112 Acil ambulansında görevli çalışanları, çok zor şartlarda yaz kış demeden gece gündüz 24 saat hizmet vermektedir. Görevi insan hayatını kurtarmak olan 112 acil personeli neyle karşılaşacağını bilmeden vakanın olduğu adrese gitmektedir. Her türlü şiddet bir insan hakkı ihlalidir ve insanın vücuduna, ruhuna, düşüncesine, inancına, emeğine, ekmeğine ve iradesine yönelmiş büyük bir tehdittir. Bu olaylar vesilesi ile SALDIRGANI NEFRETLE KINIYOR, ona gereken cevabın hukuk sistemimiz çerçevesinde en iyi şekilde verileceğine inanıyorum” derken, hasta yakınlarını da bu konuda duyarlı olmaya çağırdı

#

09 Kas 2015 - 10:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.